Ankara Yenimahalle Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Derya Bektaş koordinatörlüğünde 2020 yılı Eylül ayında başlayan “Augmented Reality Workshop” ve “Scratch, Arduino ID in Technical Education” isimli eTwinning projelerinde Türkiye’deki ve Avrupa’daki çeşitli okullardan öğrenciler, online platformlarda bir araya gelerek, proje hedeflerine yönelik işbirlikçi faaliyetler gerçekleştirdi.

Türkiye, Almanya Portekiz ve Hırvatistan’dan toplamda 18 okulun ortaklığı ile yürütülen “Augmented Reality Workshop” eTwinning projesinden öğrencilerin artırılmış gerçeklik uygulamalarını kullanarak tasarım odaklı ürünler ortaya çıkarmaları ve disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirmelerinin ve Türkiye ve Bulgaristan ortaklığı ile toplam 6 okulun öğrencileri arasında yürütülen “Scratch Arduino ID in Technical Education” isimli projeden ise karma gruplar oluşturularak online eş zamanlı Tinkercad Devre Kurulum ve Simülasyon çalışmaları yapılarak, Arduino uygulaması ile kodlama becerilerinin arttırılmasının hedeflendiğini dile getiren Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsa Erol, "Projelerimizin hedefi; Etwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun Öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning ağına, 2009 yılından itibaren Türkiye’deki okulların da katılması sağlanmıştır." dedi.

Okul Müdürü Erol, “Teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim öğretim yöntemlerinde teknoloji kullanımı çok daha önemli bir noktaya gelmiştir. Teknolojiyi sadece kullanan değil, geliştiren bireylere ihtiyacımız var. Biz de Bilişsel düşünme becerilerine sahip bireylerin yetişmesi ve okulumuzda öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi çok daha yakından uygulamalarla tanıması, takip etmesi ve hatta kişisel ve mesleki gelişimlerine artı değer katmaları için farklı projelerle öğrencilerimizi aktif hale getirmeye çalışıyoruz. İster çevrimiçi olsun ister ulusal ve uluslararası olsun projelerimizin sayısını arttırmak için çalışıyoruz. Zor süreçten geçtiğimiz pandemi günlerini bu anlamda fırsata çevirmiş olan okullardan biri olduğumuzu düşünüyorum. Eğitim faaliyetlerinin çevrimiçi olduğu bu dönemde okulumuz Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmeni Derya Bektaş’ın eTwinning projeleri ile yapmış olduğu bu anlamdaki katkı takdire şayandır. Yine ulusal anlamda Ankara Kalkınma Ajansı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz proje ile okulumuza Sanal Gerçeklik, Robotik Kodlama ve Tasarım Atölyesi kazandırdık. Katkı sağlayan, destekleyen kişi ve kurumlarımıza teşekkür ederim. Atölyemiz, önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde öğrencilerimizin kullanıma hazır olacak.” ifadelerini kullandı.