26 Kasım günü gerçekleşen toplantıda, ülkemizin, içinde bulunduğu salgın sürecinde, iktidarın izlediği ekonomik çalışmalara dair yorumlarda bulundu.

“ Ortaya çıkan tablo vahimdir”

 Davutoğlu, ekonomiyi kanalize etmemiz 3 sektör olduğunu belirterek, bunların sağlık, eğitim ve gıda alanları olduğunu dile getirerek, sözlerine;” iktidar, sağlık, eğitim ve gıda alanlarına ayırın diyerek önerdiğimiz, elimizdeki kaynakların büyük bir bölümünü, yandaş müteahhit firmalara ve kamu özel işbirliğiyle üretilen hazine garantili işlere ayırdı, bunun sonucunda ortaya çıkan tablo vahimdir” şeklinde devam etti.

 

“ 645 ilaç temin edilemez durumda, 52 ilacın geri ödeme listesinden çıkarılması söz konusu”

 Davutoğlu; içinde bulunduğumuz süreçte, sağlık sektöründe 645 ilacın temin edilemez durumda olduğunu ve 52 ilacın ise geri ödeme listesinden çıkarılma durumuyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, 12 Milyar Türk lirasına varacak boyutta tıbbi cihaz sektörünün ödemelerinin askıya alındığını, bir takım baskılarla ödemelerde kesintiye gidilmesi yolunun izlendiğini sözlerine ekledi.

 Ayrıca parti lideri, kendi gözlemlerine dayanarak; doktorlarımızın, yabancı dil öğrenerek yurtdışına gitmenin yollarını aramasına da değinirken, istifaların artmasına ise, sağlık çalışanlarının, ekonomik açıdan geçinemiyor olmalarını sebep gösterdi.