Feng Shui’nin, insanın varoluş özelliklerine uygun yaşam alanlarını düzenleme yöntemi olduğuna ve böylece daha sağlıklı yaşanılıp, mutlu ilişkiler kurulacağına, kişisel gelişimimize destek olacağına, kariyerimizi geliştirip kazanç artırımı sağlayabileceğine inanılır. Feng Shui, ''rüzgar'' ve ''su'' anlamına gelen , doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekanlarla harekete geçirme yöntemlerini gösteren bir Çin öğretisidir.

Peki, Anadolu’da da bu öğretiyle aynı temele dayanan pek çok uygulama, inanış ve ritüel olduğunu biliyor muydunuz ? Gazeteci-yazar Neslihan Perker hepimizin gündelik yaşamımızda şahit olduğumuz örneklerden yola çıkarak bu topraklarda süregelen kadim ritüellerin peşine düşüyor. Bu inanışların en temel örneklerini sunmasının yanı sıra uygulamak isteyenler için de rehberlik ediyor.

Neslihan Perker’in yazdığı Anadolu Feng Shui Karakarga Yayınları’ndan çıktı. 

 

Arka kapak:

Geceleri neden aynanın üzerini örtmemiz gerekir? Kedilerin uyuyacağımız odayla ilgisi ne? Şahperi Sofrası’nı yedi sene üst üste kurduğumuzda ne olur? Evlerimizde neden demir bulunmalıdır? Gül kokusu ne işe yarar? Hangi bitkiler tılsımlıdır? Yaşam alanlarımızda bolluk-bereket için ne yapmalıyız?

Bu soruların cevapları, binlerce yıl öncesine dayanan Anadolu ritüellerinde saklı.

Gazeteci-yazar Neslihan Perker, kendi deneyimlerinden yola çıkarak yaşanılan mekânlarda yaşam enerjisini harekete geçirme pratiklerini araştırıyor. Anadolu Feng Shui, yaşadığımız topraklara özgü binlerce yıllık ritüelleri uygulamanız için mini bir rehber özelliği taşıyor.