“ANKARA ULUSLARARASI BATI KARADENİZ BİRLİĞİ PLATFORMU” DOĞRU YOLDA İLERLİYOR.

BATI KARADENİZ BÖLGEMİZDEN YETİŞEN DEVLET BÜYÜKLERİMİZ KÖKSAL TOPTAN, MURAT BAŞESGİOĞLU VE MEHMET CEYLAN’IN MİSAFİR OLARAK KATILDIĞI BİR TOPLANTI İCRA EDİLDİ.
Bolu, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın İllerinin Ankara’da faaliyet gösteren İl Derneklerinden oluşan, Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu haftalık Yönetim Kurulu toplantısında, Ramazan Bayramı münasebeti ile bölgemizin toplum önderlerinden 3 duayen misafiri video konferans yöntemi ile ağırladı.
Önceki dönem TBMM Meclis Başkanlarından birçok kabinede Bakanlık yapmış, Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı bölgemizin âkil önderi, Köksal TOPTAN, yine önceki dönem milletvekillerinden ve birçok kabinede Bakanlık yapmış ve bölgemize sayısız hizmetleri olan kıymetli ağabeyimiz Murat BAŞESGİOĞLU, Safranbolu Belediye Başkanlığı, DPT Planlama Uzmanlığı, milletvekilliği gibi görevleri müteakip, Kalkınma ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarında Bakan Yardımcılığı yapmış olan,  AK PARTİ Dış ilişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet CEYLAN  bu haftaki konuklar oldu.
Toplantının organizasyonunu da yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Şube Müdürü ve Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan Hasan KAYA ile toplantının moderatörlüğünü yapan önceki dönemlerde 12 Bakanın Özel Kalem Müdürlüklerini de yapmış olan, Özel Kalem Müdürleri Derneği ile Ankara Bolulular Platformu Kurucu Başkanı olan, gönül insanı Mustafa AYDINALP’in sunumları ile açılan program yaklaşık 2 saat sürdü.
Mustafa AYDINALP bayram tebriğini iletip, Birlik Platformun kuruluş amacını özetledikten sonra, öncelikle Devlet Büyüklerine ve müteakiben Birlik Dönem Başkanı Sayın Tuncay GENCER ve bütün katılımcı STK temsilcilerine Bayramlaşma gündemi ile söz verdi.
Devlet Büyükleri, Bölgemizin gelişmesi için dur-durak bilmeden gayret gösteren kıymetli devlet adamları, Köksal TOPTAN, Murat BAŞESKİOĞLU ve Mehmet CEYLAN  kendilerine has nezaketli ve içten sunumları ile bütün katılımcıların ramazan bayramının hayırlara vesile olması dileklerini ilettiler.

Bunun yanı sıra, içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde, Cumhurbaşkanı liderliğinde sürdürülen çalışmalar sayesinde, Devlet-Millet Kaynaşmasının sağlandığı ve Dünyaya örnek olacak bir şekilde en az zararla atlatılacağına inanıldığı vurgulandı. Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğinin, iki kardeşin bile zaman zaman bir araya gelemediği günümüzde, 7 il temsilcisi STK ve sayısız gönüllü insanları bir araya getirmekle ve proje bazlı bir bakışa sahip olması nedeni ile tebriklerini ilettiler.

Ayrıca proje bazlı her alanda ve platformda Birliğin yanında olacaklarını kesin bir dille belirttiler. Devlet Büyüklerinin, Birliğin doğru yolda ilerlediğine dair bu olumlu ve motive edici görüşleri memnuniyetle karşılandı.
Tuncay GENCER konuşmasına mübarek Ramazan Bayramının sağlık ve huzur dolu günlere vesile olması, Korona musibetinin geçici, ancak bu musibetin bizlere hatırlattığı insani değerlerin kalıcı hale gelmesi temennileri ile başlayarak, Korona musibeti ile mücadelede Devletimizin ve Milletimizin her daim yanında olduklarını vurguladı.
STK ların kamu hüviyeti taşıdığını, boş yerler olmadığını ve proje odaklı olduğunda ses getirdiğini kanıtladıklarını belirten GENCER, Cumhurbaşkanımızın, az sayıda da olsa bizim gibi Proje odaklı STK lara teveccüh gösterdiğini yakinen bildiğini söyledi.

Bölgede yer alan Bolu, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden oluşan, 7 İlin Ankara’daki Derneklerinden oluşan Birlikteliği ile tek ses ve tek yürek olduklarını, gönüllü ve adanmışlık ruhu ile yapılan özverili, gayretli çalışmalar olmadan başarı yakalanamayacağını, bunu başarmanın kolay olmadığını, cefakar ve vefakar bir insan altyapısı oluşturduklarını, proje odaklı baktıklarını, siratı mustakim üzere dosdoğru yolda ilerlemeyi, “zaman, mekan, miktar ve ısrar” denkleminde, eskilerin tabiri ile ”Efradını cami, agyarını mani” şiarı ile bir Kıvam oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Bırakın bölgemizi, dünyadaki bütün mazlumların üzerimizde hakkı olduğunu belirten GENCER, “Bölgenin Aksakallıları ve önderleri olarak gördüğümüz güzide ve duayen kıymetli Devlet büyüklerimize de teveccühlerinden dolayı özel olarak şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Birlik Genel Sekreteri de olan önceki dönem İLBANK Teftiş Kurulu Başkanı  Yaşar OKUR, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür V. Sayın Ahmet BENSİZ, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanı Sayın Hüdaverdi ŞEN, MTA Sondaj Daire Başkanı Erdoğan KAHVECİ ve Tarım ve Orman Bakanlığı İç Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Dr.Tuncay PORSUK beylerin de katılımı ile icra edilen bayramlaşma ve dertleşme programı aile tadında devam etti.

Yılların eskitemediği akil önderimiz kıymetli Mustafa AYDINALP, Birlik Dönem Başkanı  Tuncay GENÇER, Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı  Aydın ÖKSÜZ, Başkan Yardımcısı Hasan KAYA ve YK üyesi Tuncay PORSUK, Ankara Bolulular Derneği Başkanı İsa GÖKMENOĞLU ve Yardımcısı Engin ULAŞ, Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkan V.  Yaşar OKUR ve YK üyesi Erdoğan KAHVECİ, Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Muzaffer DERELİ ve Yardımcısı Cevat YILDIRIM, Ankara Kastamonu ve Yöresi dayanışma Derneği Başkanı Kahraman UYANIK, Ankara Sinop İli ve İlçeleri Derneği Başkan Vekili  Burhan AKDOĞAN, Ankara Bartınlılar Derneği adına  Genel Müdür Ahmet BENSİZ, Bolu ve İlçeleri Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Genel Başkanı Mehmet BİLGİN Bey’in söz aldığı, toplantıda STK temsilcilerimiz, misafirlerin ve bütün Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını tebrik ettiler.

Yapılan konuşmalarda, Cumhurbaşkanı düzeyinde ve Devletin en üst düzey bürokratları nezdinde bölgemize ait birçok projenin, en yüksek azim ve kararlılıkla seslendirilmesine rağmen gerçekleşme oranının daha yüksek olması gerektiği vurgulandı.

Bölge için BAKAP adıyla Batı Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi kurulması, göğüs hastalıkları ihtisasına dayalı, meslek hastalıkları formatında bölgede merkez olabilecek, Üniversitelerimizle de ilişkili bir Bölgesel Meslek Hastalıkları Şehir Hastanesi kurulması, Ankara(Esenboğa)-Çankırı arası metro yada hızlı tren tesis edilmesi, Filyos Vadisine otomobil fabrikası kurulması, orman arazilerinden müteşekkil olan bölgemizin Ormancılık alanında nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği, Bölgemizde uygulanan teşvikler, IPARD programı, Ankara’da Birliğimiz adına bir Hatıra Ormanı kurulması gibi birçok konu değerlendirildi.

Toplantıda tek tek söz alan Başkanlar bugüne kadar gelinen nokta, misyon, hedef, vizyon ve stratejileri değerlendirdi. Artık sesi dinlenen ve üst makamlar tarafından görüşlerine kayda değer şekilde önem verilen, milletin gönlünde yer almayı başarmış olan, Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğinin bölgesel gücü sayesinde büyük projeler ile var olmasının gerekliliği vurgulandı. Bölge insanının samimi, Devletçi ve milliyetçi bir yapıya sahip olmasına rağmen, hep ikinci planda kaldığı ve devlet kademelerinde yer verilmediği belirtildi.
Bölgesel sorunların bölgesel güç ile çözülebileceği anlayışı ile Birlik taleplerinin Cumhurbaşkanlığı Makamı nezdinde de temsil ve taktir görmesi için gerekli girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.
Ankara uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkan Yardımcımız Hasan KAYA tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı Döneminde Mehmet CEYLAN’a hediye edilen “15 Temmuz Destanı” isimli şiiri okuması duygusal anların oluşmasına yol açtı.

Ankara Batı Karadeniz Birliği video-konferans toplantısı, Dünya’ya yayılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sıkça kullandığı, adeta bir klasik haline gelen Çankırı Yâren selamı ile kapatıldı.