Dernek genel merkezinde düzenlenen programa AK Parti Ankara Milletvekili Prof Dr Emrullah İşler, İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof Dr Ayhan Altıntaş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, CHP önceki dönem Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Abdülkadir Aydoğan, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, DEVA Parti Ankara İl Yöneticileri, İYİ Parti Yenimahalle İlçe Yöneticileri, MHP Keçiören İlçe Yöneticileri, DEVA Partisi Yenimahalle İlçe Yöneticileri, AK Parti Yenimahalle Kadın Kolları Başkanı Fatma Yalçınkaya, Gümrükler ve Muhafaza Genel Müdürü Murat Yaman, Ankara Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Sarıoğlu, Yenimahalle Ülkü Ocakları Başkanı Berat Öztürk Ve Yönetimi, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Yazıcı, 1453 Derneği Genel Başkanı Serkan Ülker, STK Başkanları, AHİD şubeleri, Sincan Seymenleri, muhtarlar ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, “Bereketin arttığı, kardeşliğin pekiştiği, paylaşmanın en anlamlı günü olan aşure günü tüm dünyaya ve İslam alemine hayırlar getirsin. Gönül coğrafyamızda akan kanların durmasına vesile olsun. Bu vesileyle Kerbela şehitlerimizi ve tüm ehlibeyti rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hepimize afiyet olsun.” Dedi.

Aşure birlik ve beraberliğimize vesile olsun diyen Ankara milletvekili Emrullah İşler, “Mübarek cuma gününde bizi sizlerle burada buluşturan Genel Başkan Hilmi Yaman’a teşekkür ediyorum. Aşureyle birlikte aynı zamanda Kerbela’da şehit düşen sevgili peygamberimizin torunu Hz Hüseyin ve tüm ehlibeyti rahmetle anıyorum. Bu olay İslam tarihinde yaşanan en büyük acılardan birisi, günümüzde de İslam coğrafyasında acılar devam ediyor. Her yerde Müslümanların kanı dökülüyor. Bu acıların dinmesi için dualarımızı ediyoruz. Biz yüce bir milletiz. Türkiye olarak güçlü olmamız lazım. Bir olalım diri olalım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. “Diye açıklamada bulundu.

Selamlama konuşması yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, “Mübarek bir ayın içindeyiz. bu güzel organizasyon için AHİD’e teşekkür ediyorum. Yapılan bu aşurenin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize afiyet olsun. “ dedi.