Eğitim, kültür, sanat alanında öncü ve örnek projeleri hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, bu yöndeki hizmetlerine devam ediyor. Bağcılarlıların sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak ve akademik çalışmalara destek sağlamak amacıyla Bağcılar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı. Bağcılar Belediyesi hizmet binasında düzenlenen imza törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik katıldı. Görüşmelerin ardından Çağırıcı ile Çelik arasında imzalar atıldı.

Gençlerimizin yanındayız

Anlaşmanın ilçeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Çağırıcı, “Her zaman milletimizi ileri götürecek çalışmaların içinde olduk. Şimdi de İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalayarak gençlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Desteklerimizle kökleri sağlam bir nesil yetişmesine vesile olacağız inşallah” dedi.

Ortak çalışmalar yürütülecek

Protokole göre; Bağcılar halkının sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulması, üniversitenin öncülüğünde sanatsal akademik çalışmaların desteklenmesi öngörülüyor. Üniversitelerde yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerin yetenek sınavlarına hazırlanması hususunda destek olunması, bu doğrultuda hazırlık sınavı yapılması, başarılı olanlara da eğitim verilmesi konularında iş birliği yapılacak.

Tiyatro oyunu sahnelenecek

Öte yandan bu iş birliği çerçevesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı nedeniyle bir tiyatro oyunu sahneye konulacak. Senaryo yazımından oyuncu belirlenmesine kadar tiyatro oyunuyla ilgili hazırlıklar başladı.