Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşın PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulunan Destici, "Gara'da hain pkk terör örgütü tarafından kahpece şehit edilen 13 yiğit evladımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Onlar PKK'ya karşı sivil mücadelenin kahramanları olarak her daim kalbimizde olacaklar.
Mekanları cennet makamları âlî olsun." Dedi.
Destici, "Bırakın pkk ya da pyd'ye sırtımızı dayadık diyenleri,terörist başının heykelini dikmekten bahsedenleri; Artık,"pe ke ke"diyerek safını terör örgütünden yana seçen ve bu kanlı eylemlerin sahibi PKK'ya terör örgütü demeyen hainlerin mecliste de Türkiye'de de yeri yurdu olmamalıdır.
Irak'ın Kuzeyi Gara da olmak üzere ülkemiz içi veya sınırlarımız dışında operasyon ve harekatlarda görev alan bütün güvenlik güçlerimize-görevlilerimize üstün başarılar diliyorum. Allah(cc) her daim yar ve yardımcıları olsun.
Rabbim kahramanlarımızı mansur ve muzaffer eylesin."
Destici son olarak şunları söyledi: "
Gara 13 şehidimizin daha önce çeşitli zamanlarda pkk tarafından kaçırılan kahramanlarımız olduğu bilgisi Malatya Valimiz'ce açıklanınca acımız daha da arttı. Rabbim ailelerine sabırlar versin. Tesellimiz onları şehit eden 48 pkk terör örgütü itinin cehennemi boylamış olmasıdır."