Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimde mevcut Başkan Sezayi Kara, rakibine açık ara fark atarak, yeniden başkanlığa seçildi.

MEB Şura Salonu'nda, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan ve ANKESOB Başkan Vekili Mehmet Ali Okumuş'un aralarında bulunduğu isimlerin yanı sıra çok sayıda oda başkanının da katılım gösterdiği seçimli olağan genel kurula, berber esnafının ilgisi yoğun oldu.

Genel kurulda ilk olarak açılış ve yoklamanın ardından Divan Teşekkülü yapıldı. ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, Saygı duruşunda bulunulmasının ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem gereği 2018-2019-2020-2021 yıllarına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporları ve Denetim Kurulu Raporları ile Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları okunarak müzakereye açıldı. Sezayi Kara ve  yönetimi 2018-2019-2020-2021 yılları arasındaki faaliyetlerinden dolayı oy birliği ile ibra edildi. Yeni dönem çalışma raporu ve tahmini bütçe de kabul edildi. Diğer gündem maddelerinin kabul edilmesinin ve dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından 2 listeyle gidilen seçime geçildi.

Seçim işlemleri bitip, sandık sonuçları açıklandığında açık ara farkla kazanan taraf mevcut başkan Sezayi Kara oldu. 1318 geçerli oyun 949'unu alan Sezayi Kara yeniden başkanlığa seçilirken, rakibi Davut Akyüz ise 369 oyda kaldı.

Sezayi Kara, yeniden Başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı. Kara, "2018'de verdiğiniz görevi 4 yıllık süreç içerisinde çok güzel taşıdık. Bundan sonra yeni dönemde de daha güçlü bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde çözüm üreten bir anlayışla mesleğimizin saygınlığını, geleceğini çok daha iyi bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Odamızın, mesleğimizin, meslektaşlarımızın hizmetindeyiz. Yaklaşık 2 yıldır pandeminin yarattığı olumsuz etkilerden nasibimizi aldık halen de bir ekonomik krizin etkilerini, girdi maliyetlerinde yaşanan artışı ve bu artışın sektörümüze etkilerini yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte mesleğimizi ayakta tutan, birlik ve beraberlik, istişare ve dayanışma içerisinde hareket  etmemiz olacaktır. Birlik ve beraberlik bundan dolayı çok önemli. Birlik olmak, güçlü olmamızı sağlar. Dolayısı ile bu seçimin kaybedeni yok. Hep beraber kazandık, kazanan berber esnafımız olmuştur. Odamız üyesi berberlerimiz için, kozmetikçilerimiz için, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte sektörümüz için hayırlı uğurlu olsun. Genel kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran,  oyları ile kendim ve yönetimim için teveccüh gösteren, mesleğinin geleceğine duyarlı odamız üyesi tüm esnaf ve sanatkarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca genel kurulumuzdaki süreci başarı ile yöneten Divan Başkanımız-ANKESOB Başkan Vekili Sayın Hüseyin Ar'a ve genel kurulumuza katılarak yanımızda olan Gölbaşı Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Şimşek'e, federasyon ve oda başkanlarımıza, davetlilerimize, birlikte yol yürüdüğümüz yönetici ve mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum."  ifadelerini kullandı.

Genel kurulda ayrıca; Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yönetici olarak uzun yıllar hizmet etmiş, berberlik mesleğine yıllarını vermiş Halis Keçeci'ye odaya ve sektöre yaptığı katkı ve hizmetleri için teşekkür plaketi takdim edildi.

YENİ YÖNETİM OLUŞTU

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda Sezayi Kara başkanlığındaki yönetim şöyle şekillendi: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Sezayi Kara (Başkan), Haydar Tolu, Cenk Demirci, Erdal Özkaplan, Abdil Seymen, Ömer Aslan, Coşkun Durum, Celal Şahin, Mustafa Karakaş, Hüseyin İlhan, Seyit Kayıran. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Bülent Kaylesiz, Adem Kaymakcı, Hüseyin Doğan.