Selman Olgun, henüz 29 yaşında genç bir Türk girişimci. 11 yıldır Network Marketing sektöründe çalışıyor. Son 4 yıldır ise Jeunesse Global’de oldukça parlak bir kariyere imza atıyor. Olgun, 4 yıl önce Türkiye’ye giren Jeunesse Türkiye’de çok önemli bir başarıya imza atarak distribütör olarak girdiği şirkette 25 bin kişinin liderliğine yükseldi.

Network Marketing sektörü tam zamanlı ve yarı zamanlı bir iş seçeneği olarak bugün dünyada milyonlarca kişiye istihdam ve önemli gelir olanakları sunuyor. Sektörde kariyer yapmak isteyenler ise tıpkı Selman Olgun’un hikayesinde olduğu gibi dünya çapında başarıya imza atabiliyor. Yarattığı ilham veren başarı öyküsüyle Jenuesse Global’in önemli distribütörlerinden biri olan Olgun, başarısının formülünün ekip çalışması olduğunu söylüyor.

“EKİBİMİN KAZANMASINA ODAKLANDIM”

2009 yılında üniversitede Endüstri Mühendisliği okurken Network Marketing sektörü ile tanıştığını ifade eden Olgun, son 4 yıldır Jeunesse Global ile elde ettiği başarıya nasıl ulaştığını şöyle anlatıyor: “Marka ile yollarımızın kesiştiği ilk günden itibaren ekibimdeki takım arkadaşlarımın kazanmasına odaklandım. Ekibimin başarmasına yardımcı olmamın benim de başarılı olmamı sağlayacağını biliyordum ve hep bu yolda ilerledim. Türkiye’nin her yerinden 18 yaş üzeri kadın, erkek, çalışan ya da öğrenci herkes bu işi denemeli. Özellikle evden çalışmanın arttığı, önemli iş ve gelir kayıplarının yaşandığı bu dönemde Network Marketing sektörü önemli bir iş modeli olarak öne çıkıyor. Jeunesse Global olarak dünyanın en kaliteli ve premium ürünlerini tüketicilerle network marketing sayesinde çok daha başarılı bir şekilde buluşturabiliyoruz.”

Jeunesse Global’deki gelir modeli hakkında da bilgi veren Olgun, “Bu sektörde kazanç kapısı distribütör olarak açılıyor. Distribütör olduğunuzda hem ürünlerin satışından %40’a varan oranda gelir elde eder hem kendi kullandığınız ürünleri satın alarak %40’a varan ek indirimlerden yararlanırsınız. Bu oranlar da ciddi kazanç sağlıyor. Ne kadar kazanacağınızı çalışma planınız ve performansınız belirliyor.”


“JEUNESSE’İ AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN LİDERİ YAPMAYI HEDEFLİYORUM”
Jeunesse Türkiye, 140 ülkede faaliyet gösteren global şirketin Orta Doğu ve Avrupa bölgesinin şu an 4’üncü büyük pazarı durumunda. Olgun, pandemi döneminde ekonominin bu kadar daralmasına rağmen şirket olarak hem büyümeye hem ekiplere kazandırmaya devam ettiklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Bugünlerde ise ürün portföyümüze eklediğimiz yerli ürünleri çeşitli ülkelere ihraç ederek ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlıyoruz. Bana göre uzun bir yolculuğun daha en başındayız. Hem Network Marketing sektörü hem Jeunesse Global olarak önümüzde uzun ama keyifli bir yol var. En büyük hedefim ekibimle birlikte Jeunesse’i Avrupa ve Orta Doğu pazarının lideri yapmak. Birkaç yıl içinde bunu başarabileceğimizi ve liderliğe ulaşacağımızı düşünüyorum.”