19 Mayıs 2003’te Ankaralı bir grup genç girişimci tarafından temelleri atılan Genç Girişim ve Yönetişim Derneği, 18’nci kuruluş yıldönümünü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla birlikte kutladı. 18’nci yıl anısına GGYD’liler bu yıl farklı olarak Başkent 2. OSB’de buluştu ve her bir üye adına alınan fidanlarla oluşturulan GGYD Hatıra Ormanı’nın temelini attı. Genç girişimcilerin eş ve çocuklarıyla, ellerinde Türk bayrakları, dillerinde kahramanlık şarkılarıyla katıldıkları etkinlikte renkli görüntüler, gurur ve heyecan veren anlar yaşandı. Başkent OSB tarafından kendilerine tahsis edilen alana yüzlerce fidan diken genç girişimciler, can suyunu verdikten sonra da bayram kutlamasına geçti.

O Ateş Bugün de Yolumuzu Aydınlatıyor

Burada bir konuşma yapan Başkan M.Nezih Allıoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 102’nci yıldönümü coşkusunu, GGYD’nin 18. kuruluş yıldönümü gururuyla bir arada yaşadıklarını söyledi. Başkan Allıoğlu, “102 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi bugün bile bize ışık olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. O nedenledir ki ant içtik; Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atamızı emanetlerini koruyup kollayacak, ilelebet yaşatacağız… Bugün bizleri çatısı altında buluşturan GGYD de işte bu düşüncenin, inancın ve kararlılığın sonucu kurulmuş bir dernektir” dedi.

“Bir Fidan Bir Gelecek”

Doğum günü 19 Mayıs olan GGYD’nin 18 yaşına, geçmişi başarılarla dolu dinamik bir yapı olarak girdiğini vurgulayan Başkan Allıoğlu, “Salgın nedeniyle milli ve dini bayramları kutlayamadığımız böylesi bir süreçte, hem Gençlik ve Spor Bayramımızı hem de derneğimizin kuruluşunu, bir hatıra ormanıyla taçlandırmak, sanırım en çok da Başkentli genç girişimcilere yakışırdı. ‘Bir Fidan Bir Gelecek’ sloganıyla bugün tüm üyelerimiz adına toprakla buluşturacağımız fidanlar, ağaca, ağaçlar ormana dönüşecek, nesiller boyu bu alanda Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin adı yaşayacak” diye konuştu. Başkan Nezih Allıoğlu, GGYD Hatıra Ormanı’nın oluşturulmasında katkısı olan ASO 2. ve 3. OSB Başkanı Seyit Ardıç ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.