Kuruluş gününde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Anıtkabir ziyareti yapıp, mozeleye çelenk koyan, saygı duruşunda bulunan ve Anıtkabir özel defterini imzalayan derneğin yönetim kurulu başkanı Fatih Fethi Aksoy deftere şunları yazdı.

“Atatürk ilke ve devrimleri ile gerçekleşmiş olan hakların korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve çağdaş eğitim yolu ile çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşılması, örgütlü toplum oluşturulması, komşuluk ilişkilerinin ve dayanışmanın geliştirilmesi” amacıyla kurmuş olduğumuz, Ankara’nın ilk mahalle derneği olan, Çiğdemim Derneği’nin yöneticileri olarak huzurundayız.

25 yıldır yaptığımız gibi komşuluğun ve dayanışmanın artırılmasına, yaşadığımız yere, memlekete ve çevreye sahip çıkmaya; ilkelerinin ışığında, bağımsız, tarafsız ve gönüllü olarak çalışmalarımızı sürdürmeye ve birlikte güçlüyüz demeye devam edeceğiz. Sevgi, saygı, özlem ve minnetle…..

Çiğdemim Derneği, kurumsallaşması, kurumlarının sürekliliği çok zayıf bir ülkede 25 yıllık kesintisiz, öz gücüyle yaşamış ender derneklerden birisi. Eğitim, çevre, dayanışma, kültür deyince kendi yaptıkları dışında belediyelere destek ve öncü olan, onlarla işbirliği yapan bir uygarlık adacığı olan dernek, çalışma alanlarının yanına “bağımsız, tarafsız, gönüllü” ilkesini de koydu ve “Mahallenin sakini değil, sahibi olalım” diyor. 

Kuruluş gününde genel kurulunu da gerçekleştiren dernek yönetimi güven tazeleyerek yoluna devam ediyor.