Tekirdağ’da 55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Okumak değiştirir” sloganıyla okuma etkinliği gerçekleştirildi.

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik vatandaşlar ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken; 55. Kütüphaneler Haftası etkinliklerinin de süreceği kaydedildi.

Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır’ın da katılımıyla gerçekleştirilen, ‘Okumak değiştirir’ etkinliği Tekirdağ Sahili’nde kitapseverlerle buluştu. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte Namık Kemal Halk Gezici Kütüphane aracından temin edilen kitaplar bir saat boyunca sessiz bir şekilde okundu. Farklı okullardan yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlik kitap okuma farkındalığı yarattı.

Kütüphaneler Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliğinde Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Behçet Atlı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdullah Barut, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür Bakanlığı’nın “Sürdürebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” temalı 55'inci Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ'da onlarca kişi kitap okumak için Süleymanpaşa Sahili’nde buluştu. 

Türkiye'nin 81 ilinde saat 12.30'da aynı anda başlayan kitap okuma etkinliği 13.00'te son buldu.

 Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde ‘Eşekli Kütüphaneci’ Belgeselinin gösterimi yapıldı.