Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine yönelik "Enerjisa Başkent Elektrik'te Dijitalleşme" teması üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ANKESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Aslantürk ve oda yöneticileri ile oda üyesi elektrik teknisyenlerinin yanı sıra Enerjisa Başkent Elektrik adına; Müşteri Teknik Hizmetler Müdürü Fatih Turan, Yeni Bağlantı Takım Yöneticisi Oktay Kaya, Yeni Bağlantı Takım Yöneticisi Osman Akkaya katıldı. Toplantıda; ANKESOB Başkan Vekilleri Hüseyin Ar ve Muhittin Köksal ile Polatlı Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recai Taşçı da hazır bulundu.

Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Aslantürk, "Devir artık dijitalleşme devri. Günümüzde dijitalleşme ile hayatımızın bütün alanlarını etkileyen bir değişim yaşanmaktadır. Dijitalleşme ile beraber “müşteri odaklı” dönemin başladığını ifade edebiliriz. Dijitalleşme olgusu firmalar, şahıslar için hayati önem taşıyor. Aksi halde günümüz koşullarında ayakta kalmak, rekabet edebilmek oldukça zorlaşıyor. Malumunuz ülkemizde ve dünyada elektrik sektörü teknolojik olarak gelişiyor. Gelişime örnek; akıllı nesneler, akıllı binalar, akıllı evler, akıllı fabrikalar, akıllı şehirler gibi sırasıyla birçok örnek verebiliriz. Dijitalleşmenin giderek önem kazandığı günümüzde iş yapış şekilleri de hızlanıyor, işlerini buna göre düzenleyen şirketler, işletmeler, kişiler daha bir ön plana çıkıyor.

Enerjisa, bağlı işletme müdürlüklerinde kaçınılmaz olarak hızla dijitalleşmeye çalışıyor. Bu noktada Enerjisa Başkent Elektrik, müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkarmak amacıyla yeni bir projeye adım atıyor. Yeni yayınlanan genelgeler, tüm başvuru hizmetleri artık dijital ortama taşınmış olacağı için sektörel anlamda paydaşımız Enerjisa Başkent Elektrik'te yaşanan dijitalleşme ve dijital dönüşümün içinde olmak, dijital ortamda işlem yapılması, dijital dönüşüme uyum sağlamamız, bizlere önemli avantajlar kazandıracaktır. Bugünkü toplantımızda Enerjisa uzmanlarımız tarafından Başkent Elektrik'te Dijitalleşme üzerine bilgilendirme  yapılacak. Dijitalleşme üzerine yapılacak bilgilendirme sunumlarının bizler açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bugünkü toplantımızın hayırlı ve verimli çalışmalara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu. 

Enerjisa Başkent Elektrik Yeni Bağlantı Takım Yöneticisi Oktay Kaya da sunumunda şunları kaydetti: "Yusuf Aslantürk başkanımın da çok güzel açıkladığı gibi artık teknoloji çağındayız. Dolayısıyla artık herşey dijital ortama geçti. Bizim de bu gelişmeye ayak uydurmamız gerekiyordu bir yerde. Bu aşamaya kadar gecikmesinin nedenlerinden birisi yönetmelikler bazındaki değişikliklerin dijitale uygun olmaması gibi engeller vardı. Bunu biraz daha aşarak mevcut süreçteki yolumuzu çizdik. Dijitali 2,5 yıl önce planlama sürecine girdik. Bunun aşamasında sizlerden gelen dönüş ve talepler de vardı bu yönde. Dijitalleşmemizdeki en büyük nedenler; elektrikçi arkadaşlarımızın bankolarda sıra beklemesi, başvurular için operasyona yol kat ederek gelinmesi gibi zaman alıcı süreçlerdir. Bir diğer neden ise kağıt sarfiyatıydı. Dijitalleşme kağıt sarfiyatını ortadan kaldıracak. Verilerin dijital platformda dijitalleştirilmiş şekilde kullanılması ile iş süreci etkinleştirilmiş olacak. Zaman tasarrufu, kullanıcı-alıcısının takibinin kolay olması, raporlanabilmesi başlıca nedenleriydi dijitalleşmemizin.

3 Ağustos'tan itibaren canlı sisteme taşıdık dijital başvuruları. Tüm süreçlerin tamamında hiç bir şekilde evrak almadan, direkt web üzerinden başvuru yapmaya sistem uygun. Veriler girildikten sonra sistem otomatik olarak başvuruyu oluşturuyor. Sistem arka planda herşeyi kendisi yapıyor. İşin hızlı ilerlemesi daha kolay oluyor. Evrakları sistem otomatik olarak kendisi hazırlıyor. Girilen verilere göre dağıtım bağlantı anlaşması, tesis sözleşmesi, proje, geçici kabul gibi bunların hepsini sistem otomatik olarak kendisi hazırlıyor. İlerleyen süreçte sistemi bizler, elektrikçi arkadaşlar kullandıkça, öğrendikçe sistemde belki yüzde 30-40  anlamında iyileşme olacaktır."

Toplantı soru-cevap şeklinde yapılan konuşmalarla sona erdi.