Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ile Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü/Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında, sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yeni teknik yöntemlere dayalı olarak yetiştirilmesine yönelik çalışmaları kapsayan "Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları İş Birliği Protokolü"nün imza töreni gerçekleştirildi.

ANKESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine; ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen ve ANKESOB MEDB Üyesi Zeynel Abidin Karagöz ile Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yöndem, okul öğretmenleri; Ercan Küçükarslan, Ahmet Okan Yavuz ve öğrenciler katıldı.

İşbirliği protokolüne ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar ile Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yöndem imza koydu.

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, konuşmasında işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, protokolün önemine vurgu yaparak, okul sektör işbirliğinin gerekliliğini dile getirdi, ANKESOB'un mesleki eğitime verdiği önemin altını çizdi.

BAŞARININ ANAHTARI: OKUL-SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ

ANKESOB'un Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri (MTAL) ile işbirliği içerisinde iç içe olduğunu belirten Başkan Vekili Ar, imzalanan protokol ile geleceğin esnaf ve sanatkarlarını yetiştiren okulun eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesine ve sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün okul-sektör işbirliği ile en üst düzeyde sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.  Ar, "ANKESOB olarak meslek liselerinde okuyan geleceğin esnaf ve sanatkar adayları gençlerimize  yol göstermek ve vizyon kazandırmak hedefiyle okul sektör işbirliği çerçevesinde meslek okulları ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Gençlerimize değer veriyoruz. Okul ve sektör iç içe olursa başarılı oluruz ve çok güzel çalışmalar ortaya çıkar. İşin anahtar kısmı; iş birliği. İşbirliği protokolümüzün hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ANKESOB adına teşekkür ediyorum." dedi.

İmza töreninde yaptığı konuşmada işbirliği protokolü hakkında bilgi veren ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen, iş birliği protokolünün amacını;  "Yürütmekte olduğumuz Dijital Ekonomi Projesi'nin de çıktıları arasında yer alan Elektrik-Elektronik, Makine Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Ahşap Teknolojisi ve diğer alan ve dalların eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin güçlendirilmesi, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları kapsamında işbirliğine dayalı bir şekilde; sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yeni teknik yöntemlere dayalı olarak yetiştirmektir." şeklinde açıkladı.

Özen, imza altına alınan protokol gereğince; esnaf ve sanatkar işyerlerinde stajyer öğrencilerin ilgili alanda en iyi şekilde yetiştirilmesi için gereken hassasiyetin gösterileceğini, tecrübe aktarımı yapılan öğrencilerin istihdamında pozitif ayrımcılık yapılacağını, meslek alanındaki öğrenci ve öğretmenlere alan tanıtımı, girişimcilik ve saha incelemesi için olanak sağlanacağını ve mesleki deneyimlerin paylaşılması adına okulda veya iş yerinde verilmesi planlanan eğitim konularının okul ile birlikte belirleneceğini kaydetti.

ANKESOB MEDB Üyesi Zeynel Abidin Karagöz de; "İşbirliği protokolü inşallah ANKESOB ve okulumuz açısından hayırlı olur. MEB’de bu tür işbirliklerine olumlu bakıyor. Dijital Ekonomi projesinin de isteği; projenin ortağı ANKESOB ile Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğinin sürdürülebilir hale gelmesi yönünde." diye konuştu. 

İşbirliği protokolüne imza atan Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yöndem; iş birliği protokolünün başarıya ulaşması için gereken her şeyin yapılacağını ifade ederek, okulu ve şahsı adına emeği geçenlere teşekkür etti.

Yöndem, protokol gereği okul olarak; deneyimlerin paylaşılması kapsamında okulda ya da iş yerinde verilmesi planlanan eğitim konularını ANKESOB ile birlikte belirlemek,  işletme ve/veya STK temsilcisinin öğrenci ve öğretmenlere meslek alanında güncel uygulamalara dair vereceği eğitimlerle ilgili uygun ortam sağlamak ve işletmenin ve/veya STK stajyer olarak işe alacağı/yönlendireceği öğrencileri tespit edilmesi için gerekli kolaylığı sağlamak yönünde sorumluluklarını yerine getireceklerini kaydetti.

Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ercan Küçükarslan; iş birliklerinin öğrenciler için ufuk açıcı yeni açılımlara vesile olacağına inandığını belirterek, okul sektör arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ahmet Oktay Yavuz ise; gelecekte ticaretin iyice dijitalleşeceğini ve bu nedenle eğitimde iş birliği projesini dijitalleşmeye bir adım, bir fırsat olarak da gördüklerini ifade etti.