Hatice ULUER HÖKELEKLİ/Ankara 

 

  

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, mahalle muhtarlarıyla, istişare toplantısında bir araya geldi. 5 yıl boyunca muhtarların belediye ile uyumlu ve başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten ve belediye yatırım ve hizmetlerine desteklerinden dolayı muhtarlara teşekkür eden Demirel; "6 ay sonra yeniden mahalli idareler seçimleri var. Sayın Genel Başkanım, Etimesgut'a hizmete devam etmemiz noktasında bizleri yeniden görevlendirmişlerdir. Dolayısı ile, göreve devam etmek üzere seçimlerde halkımızın huzuruna çıkacağız. Allah'ın takdiri, hemşehrilerimin tercihi ne olur bilemem; sizler yeniden aday olur musunuz, olmaz mısınız bilemem. Aday olan arkadaşlarımıza başarılar dilerim, aday olmayıp görevi bırakacak muhtarlarımıza da sağlıklı uzun ömürler dilerim. Ancak bildiğim bir şey var; hangi görevde olursak olalım, hangi görüşten olursak olalım, mutlaka yapmamız gereken bir şey var: Etimesgut'a sahip çıkmak. Hepimiz ilçemize, şehrimize, ülkemize sahip çıkmak sorumluluğundayız. Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz, sizlerden ve bütün hemşehrilerimden talebim budur" dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut Muhtarlar Derneği üyesi mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptı, sorunlarını dinledi, belediyenin yaptığı hizmetlere ilişkin muhtarları bilgilendirdi. Akşam yemeğinde muhtarlarla bir araya gelen Demirel, Etimesgut'un dünü, bugünü ve gelecek planlamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ETİMESGUT TARİHİ
Etimesgut'un tarihiyle ilgili 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitaplar hazırladıklarını kaydeden Demirel, "Etimesgut'un dününü iyi anlamalıyız, bilmeliyiz ki yarınını en iyi şekilde ona göre şekillendirebilelim. Bu yönüyle tarihçilerimiz ve akademisyenlerimizin araştırmaları sonucunda Tarihte Etimesgut ve Günümüzde Etimesgut kitaplarını tamamladık. Ayrıca 120 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu'nda hazırlanan 100 bildirinin yer aldığı çalışmaları da kitap haline getirdik. Bu çalışma,Etimesgut'un tarihine ve  geleceğine ışık tutacaktır" dedi.

HİZMETLERİMİZLE ETİMESGUT'U GELİŞTİRİYORUZ
Başkan Demirel, 36 mahallenin tamamında çok sayıda tesis, yeşil alan, yol ve kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Etimesgut'ta nereye giderseniz gidiniz, bizim mührümüz olan eserleri görürsünüz. Atakent Sosyal Tesisleri, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Ahi Elvan Aile Yaşam Merkezi, Ahi Elvan Cami ve Türbesi, Türk Beyleri Kent Meydanı, Kent Konseyi Binası, Göktürk Aile Yaşam Merkezi,Engelsiz Yaşam Merkezi, Güzelkent Aile Yaşam Merkezi, Atatürk Evi ve Müzesi, Halide Edib Hanımlar Konağı, emekli dinlenme evleri, kreşler, spor tesisleri, yüz binlerce metre kare yeşil alanlar, hatıra ormanları inşa ettik. Bağlıca Yaşam ve Spor Merkezi ile Türk Tarih Parkı inşaatlarımız da devam ediyor. Bu hizmetlerin her biri hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıran, ilçemizin değerine değer katan yatırımlardır. Tüm bunları gerçekleştirirken de gayrimenkul satışı yapmadık. Kendi öz kaynaklarımıza,mevcut imkanlarımıza sahip çıkarak, bütçemizi en rantabl şekilde kullanarak bu yatırımları ilçemize kazandırdık".

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Etimesgut Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Bozbıyık, hizmetlerinden dolayı Başkan Demirel’e teşekkür ederek muhtarlar adına teşekkür plaketi takdim etti. Demirel de 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacak muhtarlara başarılar dilerken, aday olmayacağını açıklayan muhtarlara da bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu. Toplantı sonunda muhtarlara, Tarihte Etimesgut ve Günümüzde Etimesgut kitap seti hediye edildi.