Fatih ERBAKAN: BU MİLLET BUNU HAK ETMİYOR, ÇOK ACI

Geçtiğimiz günlerde Başkent Postası TV konuğu olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı, Fatih ERBAKAN Seyfi UZUNKÖK ile yaptığı programda önemli konulara değindi

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Başkent Postası TV’de Gazeteci Seyfi Uzunkök’ün konuğu oldu.

 Cansel YILDIZ /ANKARA

Necmettin ERBAKAN döneminde bolluk olduğunu; işçiye, memura %100, %200 %300 zam yapıldığını ifade eden Erbakan, “54. dönemdeki bu bereketin sebebi, dar gelirli insanların gelir seviyesinin arttırılmasıyla başladı. Çiftçinin ürettiği ürünlere de %140 oranında zamlar yapılmıştır, refah seviyesi arttırılmıştır, Necmettin ERBAKAN hocamızın milli görüş düşüncesi üzerinden gitmeye devam ediyoruz'' dedi.

Erbakan, ''millet aşkıyla tekrardan aynı hizmetleri göstermek aynı duruşu sergileyebilmek, aynı hizmetleri sağlayabilmek için Yeniden Refah Partisi olarak, Milletimizi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtarmak aşkıyla yola çıktık. İnşallah nasip olacaktır ve bu hizmetleri Türkiye’nin dört bir yanına kavuşturacağımıza inanıyoruz'' dedi.

İSRAF VAR
Avrupa'da 60 bin civarında resmi araç var, Türkiye'de 110 bin bu açıdan ve diğer zeminlerden baktığımızda Türkiye'de israf var mıdır? varsa bu israfı önlemeye yönelik çalışmalar yapacak mısınız? Sorusuna  Erbakan, ''Elbette, kaynak paketleri kitabında kamudaki israfın önlenmesi diye de bir maddemiz var. Sayıştay raporunda Cumhurbaşkanlığı külliyesinin giderleri ortaya çıktı, orada günlük 10 milyon TL bir yılda 3.6 milyar TL. Bakanlıklar, belediyeler, genel müdürlükler, kamudaki diğer kurumların araçları ve diğer giderler de katılırsa israf olduğu açıkça ortada'' diyerek yanıt verdi. 

İTİBAR MAKAM ARABASI İLE DEĞİL, MİLLETİN REFAHI İLE ÖLÇÜLÜR

Erbakan , ''Bir milletin itibarı saraylarıyla, makam arabalarıyla ölçülmez. Dar gelirlilerin, vatandaşın, çalışanın, refah seviyesiyle, yaşam standartlarıyla ölçülür. Bir ülkenin gelişmişliği, saygınlığı bu şekilde ortaya çıkar. Asgari ücret açlık sınırının altında, 1.3 milyon üniversite diplomalı genç işsiz, memur maaşı yoksulluk sınırının altında, emekli maaşı iki kişi için bile açlık sınırının altında. Siz sarayla, uçakla, makam aracıyla itibar peşinde olursanız uygun olmaz'' dedi.

Erbakan, Almanya da 24-25 tane üniversite var, bizde 200 den fazla üniversite var, onlar 20 küsur üniversite ile bizim üniversitelerimizden daha fazla patent aldığını ve  daha fazla icat yapıp, daha fazla verim aldığını ifade etti.

Ekonomiyle alakalı bir kadro oluşturdunuz mu ? sorusuna ise, ''Evet, bu noktada bizim ''Milli siyaset kurulları'' adı altında bir çalışmamız var. Halk arasında bilinen tabiriyle 'gölge kabine' çalışması yani bütün bakanlıkların karşısında bir kurul var, İç işleri kurulu, Dış işleri kurulu, Ekonomi ve maliye ile ilgili kurul, Aile ve sosyal politikalarla ilgili kurul, her bakanlığın karşısında bir kurul ve bunun içinde bürokratlarımız, bilim adamları, akademisyenler, eski siyasetçiler, yetişmiş insanlarımız var. Hemen hemen 100 kişilik vatanını, milletini seven, kıymetli insanlarımız ve bunların çalışmasımevcut. Bakanlıkların yaptığı icraatlardaki yanlışlar, ne yapılması lazım, nasıl bir çözüm üretilebilir ve birde Yeniden Refah Partisi iktidara geldiğinde o bakanlığı teslim aldığında ne yapacak, hangi adımları atacak, bunlarla ilgili çalışmaları yapıyorlar ve çok da verimli oldu'' dedi

MİLLİ GÖRÜŞ RUHU ŞART

Erbakan sözlerini, “Asıl mesele önce millet diyen bir zihniyete sahip olmak, Erbakan hocamızın uygulamalarında icraatlarında bunu hep görüyoruz, bu olmazsa en güzel kadroda, en iyi kanun düzenlemesi de olsa, en güzel kurumları da oluştursanız bile; önce ahlak ve maneviyat olmayınca, önce millet değil de önce koltuk ve cüzdan diyen bir ekip olunca istediği kadar kadro olsun, uzman olsun, asıl mesele burada. Milli görüş ruhunu yaşatma derken bunu ifade ediyoruz, bizde aynı Erbakan hocamız gibi önce millet, insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır anlayışıyla, önce ahlak ve maneviyat prensibi'' diyerek sonlandırdı.