Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ projesinin 4’üncü durağı Hatay oldu.

Medeniyetler şehri Hatay'da dünyanın en büyük mozaik müzesi özelliğine sahip Hatay Arkeoloji Müzesi’nde İlk insan figürleri, av ve yaşam şekilleri, Anadolu'da bulunmuş en eski süs eşyaları, İlk insanların ovaya iniş kalıntıları gazeteciler tarafından incelendi.

İpekböcekçiliği oluşumu ve yumurta dönemi,  iplik çekimi ve dokumacılığı, Harbiye şelaleleri,  Defne ağaçları, Çanakkale Şehitleri Müzesi, Şeyh Türbesi, Ortodoks Kilisesi, En fazla Zeytin ve zeytinyağı üretimine sahip ilçe konumundaki Antakya ve İskenderun'da bulunan Expo alanları, Zeytin müzesi, Mustafa Şemsi Paşa kabri, Doğu Akdeniz’in incisi Arsuz, Asi nehri, yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip olan Sokullu Mehmet Paşa ve Mimar Sinan’ın eseri olan dünyada eşi benzeri bulunmayan 3 hamamlı Payas Sokullu Paşa Külliyesi gezildi. 

"Buraya gelen her turisti misafirimiz olarak görüyoruz"

Hatay Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur: “Altınözü ve zeytini bir araya getirdik. Roma mezarları ve gastronomide çok önemli yollar kat ettik. Bu yıl ise Zeytin, zeytinyağı ve gastronomi festivali gerçekleştirilecek. Ev pansiyonları ve otel konusunda da önemli çalışmalar yapmaktayız. Hatay'da zeytinyağının %50 sini Altınözü karşılıyor. Buraya gelen her turisti misafirimiz olarak görüyoruz. Gelen kişilerin memnun ayrılmasının temenni ediyoruz. Önümüzdeki yıl 50 fabrikanın temelini atacağız. Daha güzel bir Altınözü bizi bekliyor.” Dedi.

Expo 2021 açılışı 10 Aralık’ta

Hatay Expo 2021 inşaat alanında Dünyanın en büyük tek parça mozaik çalışması mevcut. Mozaik çalışmasının içeriği ise Hatay’ı resmediyor.

Expo alanında illerin kendilerini tanıtacakları İller Bahçesi, ülkemizdeki bitki hazinesinin tanıtılacağı Bitki Müzesi, 13 medeniyeti anlatan Medeniyetler Bahçesi, 5. yy. ait bir kilisenin sergileneceği Arkeo Park, amfi tiyatro organizasyonlarının yapılacağı  Kültür Sanat Alanı, Gastronomi eğitim alanı, çocukların oynayarak öğrenebilecekleri Çocuk Oyun Alanı, Hatay'daki ürünlerin sergileneceği Açık Fuar Alanı, Hatay'da üretilen bitkilerin tanıtılacağı ODTÜ Kültür Alanına sahip olan Expo 2021 açılışı 10 Aralık’ta gerçekleşecek.

Haber: Cansel Yıldız