Hatice ULUER HÖKELEKLİ/Ankara 

 

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 15. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 3. günü, Gümüşhane ve Gaziantep kültürlerine ev sahipliği yaptı. Festivalde, Anadolu türküleri söylendi, halaylar çekildi. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda, 9 Eylül tarihine kadar devam edecek kültür ve sanat festivalinin 3. Gününde, önce Gaziantep gecesi yaşandı.

GAZİANTEP TÜRKÜLERİ
Gaziantepliler, Etimesgut Belediyesi Konservatuarı mezunu olan TRT sanatçısı İlker Gökkaya’nın türküleriyle coştular. Sahnede Antep türküleri okunurken bir yanda da çiğ köfte yoğruldu. Dernek Başkanı İsmail Birelli, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e Gaziantep usulü bakır işlemeli Osmanlı tuğrası hediye etti.

GÜMÜŞHANE HALAYLARI
Gümüşhaneliler Derneği’nin gecesinde, yerel sanatçı Mustafa Sevindik türkülerini seslendirdi. 100 kişilik halay halkası oluşturuldu, Başkan Demirel, vatandaşlarla halaylar çekti. Gümüşhane yöresi halk oyunu gösterisi sunuldu. DernekBaşkanı Ayhan Şahin, Başkan Demirel’e Şiran yöresine ait kök boyadan el dokuması seccade takdim etti. Türkiye bilek güreşi şampiyonu olan Gümüşhaneli Fatih Dursun Çepeli, sahnede Başkan Demirel’le bilek güreşi yaptı.

SERKAN KAYA COŞTURDU
Kültürel etkinliklerin ardından, festival Serkan Kaya konserine ev sahipliği yaptı. Sanatçı, söylediği türkülerle başkentlilere müzik ziyafeti sundu. Serkan Kaya, şarkılarını başkentlilerle birlikte söyledi. Konser sonunda Başkan Demirel, sanatçıya plaket verdi. Başkan Demirel, Anadolu illeriyle büyük Türk dünyasını kültür ve sanatlarıyla bir araya getiren festivalin 9 Eylül tarihine kadar devam edeceğini belirterek, tüm başkentlileri davet etti.