Haymana Belediyesi sokağa çıkma yasağında da hizmete devam etti

10 Nisan 2020 Cuma akşamı 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca Haymana Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürerek vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun mesai harcadı.

Haymana Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek grubuna Zabıta aracı, zabıta personelinin yanı sıra 8 personel ve 3 araçlık bir destek veren Haymana Belediyesi yasak sürecinde gerek merkez mahallelerde gerekse dış mahallelerde vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

Zabıta ekipleri dış mahallelere ekmek taşıdı

Bakkal ve marketlerin kapalı olduğu bu süreçte Haymana Belediyesi Zabıta ekipleri dış mahallelerdeki vatandaşlar için ekmek götürdü. Ayrıca Vefa Destek grubunda görevli Haymana Belediyesi personel ve araçları da yine bu süreçte vatandaşların sipariş ve ihtiyaçlarını karşıladı.

Dış mahalleler ve Taziye evleri ilaçlandı

Sağlık İşleri Müdürlüğü de Corona’yla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. İlaçlama aracı dış mahallelerde dezenfekte çalışması yaparken, ekipler de taziye evlerinde ilaçlama gerçekleştirdi. Ayrıca taziye evlerine maske, el dezenfektanı, eldiven ve gıda yardımı yapıldı.

Haymana Belediyesi Corona virüsüyle mücadele sürecinde bugüne kadar 5000 maske, 3000 eldiven dağıtıp 4000’e yakın vatandaşın ateşini ölçtü.

Sokak canları unutulmuyor

Lokanta ve cafelerin kapanmasıyla oldukça zor günler geçiren üstüne bir de sokağa çıkma yasağının gelmesiyle besleme yapan vatandaşların da sokağa çıkamayacağını düşünen Haymana Belediyesi Sokak canlarını beslemeyi ihmal etmiyor. Dış mahallelerde besleme gerçekleştiren ekipler bir yandan da hasta ve yardıma muhtaç canlarla da ilgileniyor. Bunun son örneği Haymana merkezde bulunan ve hayvanseverlerin uzun süredir yakalamaya uğraştığı hasta bir sokak köpeği oldu. Haymana Belediyesi ekiplerince yakalanan tüyleri dökülmüş sokak köpeği tedavisini üstlenen hayvanseverlerle irtibata geçilerek petnakil aracıyla gönderildi.

Haymana Belediyesinin Sokak canlarına yönelik çalışmaları hayvanseverlerce de takdir ediliyor.

Turgut “ Siz evinizde kalın biz her yerdeyiz”

Vatandaşlara evlerinde kalmalarını tembihleyen Başkan Turgut hem Coronoyla mücadeleye hem de Vefa Destek grubuyla vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini belirterek “Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle ekiplerimizle iş bölümü yaptık. Zaten Vefa Destek grubunda personel ve aracımız vardı. Takviye olarak zabıta ekiplerimizi görevlendirdik. Vatandaşımızın bu süreçte mağdur olmaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Corona virüsüyle mücadelemiz de sürüyor. Hemşehrilerimiz evlerinde kalsınlar biz onlar için her yerdeyiz.” dedi.