Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk dünyası için büyük önem ve değer taşıyan Abay Madalyası ile onurlandırıldı.

Savaş, Türk dünyasına yaptığı katkılardan ötürü bu kıymetli nişana layık görüldü. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından Lütfü Savaş’a takdim edilen madalya, bugüne kadar cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık gibi önemli görevleri yürüten kişilere verildi.

SAVAŞ: TÜRK DÜNYASI İÇİN ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ

Abay Madalyası’nı Hatay halkı adına aldığını ifade eden Savaş, “Türk dünyası için çok daha güzel işleri hep birlikte başaracağız. Bu nişana sahip kişi sayısını arttıracağız. Genel Sekreterimiz Düsen Bey’e bizi onurlandırdığı için çok teşekkür ederim” dedi.

“ORTA ASYA’DA AĞABEYLERİMİZ, KARDEŞLERİMİZ VAR”

Düsen Kaseinov’un Hatay’da yapmak istedikleri her organizasyona katkı sunduğunu da söyleyen Savaş, “Bazen kapılar istemediğimiz şekilde yüzümüze kapatılabiliyor. Ancak Orta Asya’da bizim ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var. Oradaki kardeşlerimizle birlikte olup üretime katkı sağlar ve refah seviyemizi arttırırız” ifadelerini kullandı.

ABAY MADALYASI NEDİR?

Kazakistan’ın milli çağdaş edebiyatının kurucusu olarak kabul edilen ünlü şair, ozan Abay Kunanbayev’in adını taşıyan madalya, Türk dünyasına, kültürüne ve edebiyatına önemli katkıları olan kişilere veriliyor.