x-Karayolları Genel Müdürlüğü’nün değişik bölgelerinde iş yapan şirketlerin hak edişlerinin çoğu zamanında ödenirken, Kastamonu Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü’nde iş yapan şirketlere tam 3 aydır ödeme yapılmaması firma sahiplerini sıkıntıya düşürdü
 
Kastamonu, Bartın ve Sinop yaşadığı sel afetinin yaralarını sarmak için olağan üstü bir çaba sarf ediyor. Tüm kurumlar  afet bölgesinde   inanılmaz bir organizasyon ile hayatı yeniden normalleştirmek için çaba harcarken  Kastamonu Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü’ de aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak; Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında çeşitli  faaliyetlerde  bulunan firmaların yaptıkları işlerin hak edişlerini  zamanın da alamamaları taşeron şirketlerini sıkıntıya düşürüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türkiye genelinde 18 bölge müdürlüğü bulunduğu ve bu bölge müdürlüklerinin içinde en çok 15.Bölge Müdürlüğü’nde ödenek sıkıntısının yaşanması gerçekten düşündürücü bir durum!


15.Bölge Müdürlüğü’nde yapım ve özellikle bakıma bağlı hizmet ağırlıklı işler yapan taşeron firmalar yaklaşık 3 aydır işlerinin zamanında yapmalarına karşılık hak ediş alamıyorlar
En son 25 Ağustos’da hak edişlerin ödeneceği şirket yetkililerine bildirilmeleri,ancak yüzde 5’i tutarında ödeme yapılması şirketleri iyice sıkıntıya düşürmüş durumda Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı şirket sahipleri , diğer bölgelerde iş yapan firmaların hak edişlerinin ağırlıklı kısmı ödendiğini ancak  ne hikmetse  Kastamonu  Karayolları 15.Bölge  Müdürlüğü’nde iş yapan firmalara yüzde 5’e dahi denk gelmeyen miktarda ödeme yapılmasının açıklanabilir bir tarafı olmadığını ifade ettiler.

Sürekli personel maaşlarını ve diğer giderlerini karşılayabilmek için yüksek oranda bankalardan kredi çekmek durumunda kaldıklarını ifade eden firma sahipleri , böyle durumların hem çalışma motivasyonunu  bozduğunu hem de iş yapma heveslerinin kaçtığını belirtiyorlar.
Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinin afet bölgesi ilan edilmesine rağmen , diğer tüm illeri kapsayan bölge müdürlüklerinde ödenek sıkıntısı 15. Bölge müdürlüğüne göre daha az olup işlerin  yolunda gitmesi buna karşı sel bölgesinde bulunan Kastamonu’nun ödenek sıkıntısı yaşaması gerçekten düşündürücü bir durum. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu bölgede meydana gelen sel afeti ve devamında oluşan heyelan nedeniyle yıkılan yolların  böyle bir durumda nasıl tamir edileceği  yada yaptırılacağı ise büyük bir soru işareti.
Kastamonu 15. Karayolları Bölge  Müdürlüğü yetkililerinin, iş yapan firmaların hak ediş miktarı önceden belli olmasına kurumdaki sıkıntıyı açıkça göstermektedir ancak bunun nedenlerinin ne olduğu öğrenilemedi.