İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve lise adayı gençlere rehberlik desteği sağlayan eğitim programlarına devam ediyor. Üniversite sınavına girecek lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Doğru Meslek ve Tercih Konferansları”, lise sınavına girecek ortaokul son sınıf öğrencilerine ise “Geleceğe İlk Adım Konferansları” düzenleniyor.

UZMAN EĞİTMENLER TARAFINDAN REHBERLİK DESTEĞİ SAĞLANIYOR
İstanbul’un her iki yakasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu okullara yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferanslarda gençlerin gelecek kaygısı gütmeden kendilerini geliştirmeleri, kendilerini tanımaları ve kendilerine güvenmeleri noktasında rehberlik uzmanları tarafından bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimler veriliyor.

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA YÖNELİK DOĞRU MESLEK VE TERCİH KONFERANSI
Doğru Meslek ve Tercih Konferanslarının ilk eğitimi İBB Ümraniye Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi'nde 400 lise son sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanlığı Rehberlik Uzmanı Nazik Kösegil tarafından verilen konferansta, doğru meslek seçiminin insanın hayatını ve mutluluğuna etkileri anlatılırken meslek seçiminden önce kişi kendisini, meslek gruplarını ve eğitim alacağı okulu tanımasının gerektiği ifade edildi.

LİSE TERCİHLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR ANLATILIYOR
Ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Geleceğe İlk Adım projesinin ilk konferansı ise Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde 450 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansta öğrenciler, geleceğin meslekleri ve lise seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları öğreniyorlar.

DOĞRU MESLEK VE TERCİH KONFERANSLARI PROGRAMI
26 Mart 2019 Salı Yenibosna Enver Ören Kültür Merkezi 
2 Nisan 2019 Salı Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi 
9 Nisan 2019 Salı Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi
16 Nisan 2019 Salı Kadıköy 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu
30 Nisan 2019 Salı Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi
7 Mayıs 2019 Salı Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

GELECEĞE İLK ADIM KONFERANSLARI PROGRAMI
27 Mart 2019 Çarşamba İBB Ümraniye Şehit Safitürk Kültür Merkezi
3 Nisan 2019 Çarşamba Yenibosna Enver Ören Kültür Merkezi
10 Nisan 2019 Çarşamba Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi
17 Nisan 2019 Çarşamba Başakşehir Kültür Merkezi
8 Mayıs 2019 Çarşamba Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi