OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Levent Çamur, dernek olarak sayısız plan, proje ve çalışmanın hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi, “Ülkemizin ve şehrimizin sanayisinin gelişmesi için, üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlamak için bu çalışmaların bir an evvel hayata geçmesi için tam normalleşmeyi bekliyoruz. Ama ihracat için beklemeye zamanımız yok. Bizim en büyük projemiz de hem Ankara hem Türkiye ekonomisine katkı için ‘tüm üyelerimizi’ ihracatla tanıştırmak. İhracat bu ülkenin geleceği. Yükte hafif pahada ağır, katma değeri yüksek ürünler ürettiğimiz, ürettiğimizi ihraç ettiğimiz sürece karşımızda hiçbir güç duramaz. O nedenle diyoruz ki ihracat yapmayan sanayici kalmasın” şeklinde konuştu.

“Üretip, Satamayacağımız Ürün Yok”

Ülke ekonomisinin belkemiği KOBİ’lerin dış ticarette desteklenmesi noktasında çeşitli kurum ve kuruluşların finansal destek ve teşvikleri olduğunu anımsatan Başkan Çamur, “Her destek bir KOBİ’mizi bir adım daha ihracata yaklaştırıyor. Bugün OSTİM’de, İvedik’de, Sincan OSB’de on binlerce kalemde ürünün tasarımı, üretimi yapılıyor. İddia ediyoruz; Ankara sanayicisinin üretemeyeceği, satamayacağı ürün yok. Yeter ki finansal olarak desteklensin, yeter ki yol-yordam gösterilsin. ORSİAD olarak bugüne kadar finansal kaynaklara erişim ve danışmanlık noktasında elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra daha fazlasını yapacak, her bir üyemizi ihracatla tanıştırmak için tüm kapıları zorlayacağız” dedi.

“Eximbank Kredi Destek Paketini Bekliyoruz”

Bu anlamda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihracat potansiyeli yüksek KOBİ’lerin dış pazarlara açılmalarını teşvik etmek için Eximbank Kredi Destek Paketini devreye alacak olmasından memnuniyet duyduklarının altını çizen ORSİAD Başkanı Levent Çamur sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu destek paketleri, ORSİAD’ın hedefleriyle de tam örtüşmektedir. Üyelerimizin ilgili destek ve teşviklerden azami ölçüde yararlanması noktasında tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Her yeni ihracat bizi, dünyada güçlü Türk ekonomisine bir adım daha yaklaştıracaktır…”