İKÇÜ’de gerçekleştirilen imza töreninde, Rektör Prof.Dr.Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Prof.Dr.Adnan Kaya, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İFL Okul Müdürü Mahmut Yıldız ile  yönetici kadrosu da hazır bulundu.

Görüşmenin başında İFL’nin bilim yarışmalarından dereceyle dönen başarılı öğrencileri, Rektör Prof.Dr.Köse’ye çiçek takdiminde bulundu.

İFL’li öğrenciler İKÇÜ laboratuvar derslerini takip edebilecek…

Rektör Prof.Dr.Köse,  geleceğin bilim insanlarını keşfetmek ve onları bilimle buluşturma adına akademik anlamda her türlü desteği İFL’ye vereceklerini kaydetti. İFL eğitmenlerinden gelen lise müfredatına katkı sunacak, İKÇÜ laboratuvar derslerini takip etme isteğini memnuniyetle karşılayan Prof.Dr. Köse, “Kapımız sizlere sonuna kadar açık.” dedi.

Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, İzmir Fen Lisesi ile Merkezi Araştırma Laboratuvarlarında ortak projeler geliştirebileceklerini, İKÇÜ’nün deneyimli akademisyen kadrosundan okula proje danışmanlığı desteği sağlanabileceğini kaydetti.

“Geleceğin bilim insanlarının akademik boyutla buluşması.”

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ise iki başarılı kurum arasında yapılan protokolü oldukça önemsediklerini ifade etti. İlçe olarak üniversitelerle yapılan bilimsel faaliyetlere her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Kadıoğlu, geleceğin bilim insanlarını akademik boyut ile mezun olmadan buluşturmanın genç beyinlerin ülkemize kazandırılması adına memnuniyet verici bir adım olduğunu vurguladı.

“Öğrencilerimizin geliştirdikleri projeler lisans düzeyinde.”

Öğrencilerin projelerinde akademisyen desteği almalarının önemli olduğunu belirten İzmir Fen Lisesi Müdürü Mahmut Yıldız da böylelikle gençlerin başarılarına başarı katacaklarını söyledi. “Bu öğrencilerimizin İKÇÜ’yü tanımaları adına güzel bir başlangıç.” diyen Yıldız, “Öğrencilerimizin geliştirdikleri projeler lisans düzeyinde geliştirilebilecek düzeyde önemli ve değerli projeler. Üniversitelerden bilimsel destek almak, onların son teknoloji laboratuvarlardan faydalanmaları, öğrencilerimizin gelişimi adına çok faydalı olacak.” diye konuştu.