Geçmiş yıllarda aynı isimle iki defa düzenlenen Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, bu yıl “Covid 19 ve Salgın Süreci” ana başlığıyla gerçekleştirilecektir. Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa şehrinde 17-20 Haziran 2021 tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan III. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ne kongre ana başlığı çerçevesinde hazırlanan bildirilerin yanı sıra Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri alanlarında hazırlanan her konuda bilimsel çalışma kabul edilecektir. 

Kongre, salgın koşullarına göre yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olup katılımcılar kongreye katılım yöntemlerini kendileri belirleyebileceklerdir. Kongre oturumları bilim alanlarına göre düzenlenecek, yüz yüze oturumlarla çevrimiçi oturumlar farklı günlerde yapılacaktır.

Kongre sonucunda ortaya çıkacak bilimsel veriler e-kitap olarak yayımlanacaktır. Bildiri sayılarının yeterli olması durumunda her bilim alanına yönelik ayrı bir bildiri e-kitabı yayımlanacaktır.

Bilim  dünyasını ilgilendiren pek çok konuya ışık tutacağına III. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ne ilgili dallardaki bütün akademisyen ve araştırmacılara açıktır.

Katılmak isteyenler için web adresi: http://balkan.turkbirligikongresi.com