Çocuklarımız tatmin olmaktan uzak, bencil ve mutluluk değil başarı odaklı olarak mı büyüyorlar? Maddi koşulları bakımından en iyisini vermeye çalıştığımız çocuklarımızın manevi gelişimini ihmal ediyor olabilir miyiz? Uzman Klinik Psikolog Fazilet Seyitoğlu yeni kitabı Karnı Tok Ruhu Aç Çocuklar’da yalnızca çocuk gelişiminde yapılan hataları hayatın içinden örneklerle açıklamakla kalmıyor, aynı zamanda çocuklarımızın duygusal gelişimini desteklemek için yapmamız gerekenler konusunda da kritik tavsiyeler veriyor.

 

Uzman Klinik Psikolog Fazilet Seyitoğlu’nun yazdığı Karnı Tok Ruhu Aç Çocuklar Destek Yayınları’ndan çıktı.

 

 

Arka Kapak Yazısı:

 

Çocuklarımızı yetiştirmek yerine onların köleleri olduk!

 

• Çocuğunuza nasıl bir rol modelsiniz? Marka düşkünü, gösteriş budalası, sosyal medya bağımlısı olabilir misiniz?

• İnternet çağında doğan çocukları yetiştirmenin zorlukları nelerdir?

• Çocuğunuzun nasıl sınırlara ihtiyacı var?

• Kendine âşık/narsis nesiller mi yetişiyor?

• Çocuğunuzun duygusal açlığını maddelerle mi gideriyorsunuz?

 

Bu kitapla birlikte anne babalığınıza, çocuğunuzun ruhsal gelişimine dair soru ve sorunlarınıza hayattan ve klinik vakalardan örneklerle cevaplar bulacaksınız. Gerçek terapi öykülerinin de yer aldığı bu kitapla hem ebeveyn olarak kendinizi hem de çocuğunuzu daha yakından tanıyacak, kendinizin ve çocuğunuzun ruh sağlığı yararına büyük bir adım atmış olacaksınız…

Uzman Klinik Psikolog Fazilet Seyitoğlu’nun kaleme aldığı bu kitap maddeyle karınları doyurulmuş çocukların ruhlarının ne şekilde iyileştirilebileceğinin etkili ve güçlü yollarını ortaya koyuyor.

 

Yazar hakkında:

 

Fazilet Seyitoğlu, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldu. 1996-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Bölümü’nde gönüllü olarak bulundu. Lisans eğitiminden sonra okulöncesi eğitim kurumu psikoloğu ve yöneticisi, okulöncesi kitapları yayın danışmanı, ilköğretim ve lisede okul psikoloğu olarak çalıştı. Fazilet Seyitoğlu Klinik Psikoloji alanındaki uzmanlığını Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ö. Mücahit Öztürk danışmanlığında “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Olan 8-15 Yaş Arası Bir Grup Çocukta Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Alt Tipleri ile Anksiyete Bozuklukları Alt Tipleri Belirtilerinin Birlikteliği” konulu tezi ile tamamlamıştır.

Şu an kurucusu olduğu My Family Psikoterapi Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nde çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik bireysel psikoterapiler yürütmektedir. Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Diyalektik Davranış Terapisi uygulamaktadır. Çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik grup terapisi çalışmaları, anne baba destek grupları, okullara yönelik seminerler düzenlemekte, üniversitelerde psikoloji bölümü öğrencilerine de ders vermekte ve süpervizörlük yapmaktadır. Türk Psikologlar Derneği ve Bilişsel Davranışçı Terapileri Derneği üyesi olan Seyitoğlu, psikoterapistliğin yanı sıra çocuk, ergen ve yetişkin psikolojisi üzerine yazılar ve çocuk hikâyeleri yazmaktadır. Gazete ve dergilerde birçok makalesi yayımlanmıştır. Çocuklarda 20 Psikolojik Problem ve Çözümü, Çocuk Anne Babasından Ne İster, Melike’nin Maceraları, Aktivitelerle Duygu Eğitimi Seti ve Yusuf’un Maceraları adlı kitapları yayımlanmıştır.