Türkiye'de pandemi süreci ile birlikte özellikle yerel basının da büyük darbe aldığını dile getiren Ataş, 4 yıl önce resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısının 1800 olduğunu, şu anda ise 925'lere kadar düştüğünü belirtti. Ataş, Kayseri'de de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazetelerin birleşme yoluna girdiğini ifade ederek,  özgür basına her geçen gün daha da fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı. 
Yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden basın çalışanlarının işsizlik tehlikesi ile de karşı karşıya olduklarını ifade eden Ataş, son yıllarda sektördeki işsizlik oranının yüzde 40'lara ulaştığını kaydetti. 
20 GAZETECİ KORONAVİRÜSE YENİK DÜŞTÜ
Milletvekili Dursun Ataş, geçtiğimiz yıl 20 gazetecinin Koronavirüse yenik düştüğünü hatırlatarak, baş sağlığı dileklerini de iletti. Ataş, koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybeden gazeteciler tablosunda Türkiye'nin dünyada sekizinci sırada olduğunu da söyledi. 
GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR
Son 7 yıla bakıldığında yapılan bazı araştırmalara göre haftada yaklaşık 40 basın mensubunun işsiz kaldığını ifade eden İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş,  "2017-2019 yılları arasında 4 bin 892 basın emekçisi işini kaybetti. Yine 2017-2019 yılları arasında 137 gazete kapandı, basın emekçileri işsiz kaldı. Türkiye Gazeteciler Federasyonunca yapılan açıklamada Anadolu basınında resmi ilan alan gazeteler 1800’lerden, 925'e kadar düştü. Buna karşın yapılan çağrılara olumlu yanıt verilmedi. Acil önlem çağrısı ne yazık ki karşılık görmedi. Yeni tedbirler alınmasına yönelik Meclis'te söz aldık ve gündeme getirdik. Ancak AKP iktidarı toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi kamu görevi yapan, zor şartlarda çalışan basın çalışanlarının sorunlarına da kayıtsız kalmıştır. Feryatlara karşı kulak kapatmıştır. Gündeme getirdiğimiz bu konularda da atılması gereken adımları atmamıştır. Bu nedenle iktidar cephesinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamasının vicdanlarda bir kıymeti yoktur. Çünkü bu önemli gün de kutlanmaz bir haldedir. " dedi. 
DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURU BASIN DESTEKLENMELİDİR
Anadolu basınının yaşatılması ve desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Ataş, "Keşke Gazeteciler bu günleri kutlayabilseler. Ortada kutlama yapacak bir tablo yok. Pandemi ile sorunlar, sıkıntılar kat kat artmış. Gazeteler kapanmış ya da birleşmek zorunda bırakılmıştır. Bugün bu yaşanan süreçle basın özgürlüğü de büyük yarayı almış, genel manada fikri hür, vicdanı hür gazeteciler de işlerini, gazetelerini kaybetmiştir. Bu nedenle Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basının yaşatılması, desteklenmesi, üzerlerindeki baskının kaldırılması ve nefes alması için çalışmalar acilen yapılmalıdır. İktidar süslü laflarını bırakıp, somut adımlar atmalıdır" diye konuştu.
İNŞALLAH 10 OCAK KUTLANAN BİR GÜN OLUR
Basının zor şartlarda görev yaptığını ve özgür ve tarafsız gazetecilik yapmak için birçok bedelin ödendiğini ve ödenmeye de devam ettiğini her defasında dile getirdiklerini belirten İYİ Parti Kayseri  Milletvekili Dursun Ataş, "Bu duygu ve düşüncelerle halkın doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi adına fedekarca görev yapan, bu uğurda büyük mücadele veren basın mensuplarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtmek isterim.  Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan, baskılar ve tehditlere boyun eğmeyerek doğru ve tarafsız bilgiyi kamuoyuna iletmek için, gece gündüz demeden büyük bir gayret ve özveriyle çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, görevlerinde bir kez daha başarılar diliyorum. Gazeteciler Günü'nün de gerçekten kutlanacak bir gün olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.