Keçiören Belediyesi Huzurevi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yaşlıların ve huzurevi personelinin ilk doz aşıları yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Covid-19 salgın hastalığı başlar başlamaz huzurevimizde sosyal izolasyon tedbirlerimizi ivedilikle aldık ve 14 günlük sabit vardiya sistemine geçtik. Aynı zamanda toplu olarak yemek yeme sistemine son vererek yemekleri odalara servis etme uygulamasını hayata geçirdik. Aşılama ile birlikte Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan yaşlılarımızın pandemiyi sağlıklı bir şekilde atlatmalarını sağlayacağız.” dedi.

SOSYAL İZOLASYON DEVAM EDECEK

Keçiören Belediyesi huzurevinde çalışan personel ve burada kalan yaşlılar Covid-19 aşılama çalışmasının 1’inci aşamasının 2’nci adımı kapsamında ilk doz aşılarını oldular. Keçiören Belediyesi tarafından alınan sıkı önlemler sayesinde şimdiye kadar huzurevinden kaynaklı herhangi bir Covid-19 vakasının yaşanmazken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan normalleşme açıklamasına kadar sosyal izolasyon uygulamasına ise devam edilecek.

“TMM TEDBİLERİNİ UYGULAMAYA DEVAM EDELİM”

Aşılama çalışmasının koronavirüsle mücadelede en önemli silah olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, salgın tedbirlerinin uygulanmasına devam edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Altınok, “Aşılama çalışmaları başlamış olsa da normal yaşama dönüşün hızlanması için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmeliyiz. İlk etapta risk grubunda olan yaşlılarımızın aşılanmaya başlamış olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Aşı tedarikinde ve yerli aşı üretim çalışmalarında önemli yol katetden Sağlık Bakanlığımıza ve Bakanımız Fahrettin Koca’ya şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.