Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu mezunlarının oluşturduğu Önkuzu ve Şehitler Grubu, Afrika’da su kuyusu açtırarak yerel halkın hizmetine sundu. 12 şehit teknik öğretmen ve diğer şehitler adına Mali’nin Segou bölgesinde yer alan Nakry köyünde açtırılan su kuyusundan köyde yaşayan 7 bin kişi yararlanacak.

20 Nisan’da açılışı yapılan “Şehitler Su Kuyusu” ile ilgili Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu mezunlarının oluşturduğu Önkuzu ve Şehitler Grubu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Açılış törenine, bölgede yaşayan halk büyük bir coşku ve heyecanla katıldı. Bölgede ileri düzeyde su kıtlığı yaşanmaktaydı. Açılan bu kuyu sayesinde 7 bin kişinin su ihtiyacı karşılanmaya başladı. Kuran-ı Kerim okunarak açılışı gerçekleştirilen kuyunun başında bu amaçla akrostiş ile yazılan bir şiir de okundu. Ayrıca bu açılış esnasında 4 adet de kurban kesilerek etleri törene katılan fakir halka dağıtıldı.

Mübarek Ramazan ayının rahmetinin manevî bereketi olarak, Ülkücü teknik öğretmen  arkadaş grubu tarafından açtırılan bu su kuyusu, tamamen insanî gayelerle, suya muhtaç insan ve islam kardeşlerimize hediye edilmiştir. 12 Ülkücü şehit teknik öğretmenin ve diğer tüm şehitlerimizin ruhunun muazzez edilmesi amacıyla bu cari amelin gerçekleşmesi sağlanmıştır.  

12 şehit teknik öğretmenin adları sonsuza dek yaşayacak

Türkiye ve Mali’den bu organizasyonu kusursuz yöneten, isimleri bizde mahfuz, yürekleri ülkü ve ülke sevdası ile dolu bu güzel insanların tek gayesi; şehitlerimizin adının yaşaması ve bu vesile ile suya hasret bir grup insana Türk’ün şefkat ve kardeşlik elinin uzanmasıydı.

7 bin susuz kalmış insanın duaları alındı

Nakry köyünde yaşayan 7 bin kişi, Ülkücü şehitler adına böyle kutsal bir hizmet yapılmasından ve köylerinde bir su kuyusu açılmasından dolayı her zaman dua edeceklerini ifade ettiler. Su kuyusu açılmadan önce bölgede kritik düzeyde bir su kıtlığı yaşanmakta, insanlar susuzluktan hastalanmakta, hatta ölmekteydiler. 12 Ülkücü şehit teknik öğretmen ve diğer şehitler adına açılan bu su kuyusu sayesinde bu büyük trajedi de son bulmuş oldu.

Malili köylüler: Şehitleriniz artık bize emanetinizdir

Su kuyusunun açılış töreninin ardından 12 Ülkücü şehit teknik öğretmen adına birer ağaç da dikilerek, suyun bereketi ağacın gölgesi ve meyvesi ile arttırıldı.

Dünyanın ciddi bir virüs belasıyla boğuştuğu, ölüm kalım mücadelesi verdiği bu süreçte, övülmüş ve tarihinde insanlık ayıbı olmayan tek millet olan Türk Milleti’nin çam sakızı çoban armağanı bu kardeşlik davranışı, yerel halk tarafından büyük bir coşku ve mutlulukla karşılandı. Köyde yaşayan Malili yerel halk ellerinde Türk bayrakları ile Ülkücü Türk öğretmenlere sevgi gösterisinde bulundu. Yerel halk, ‘Türkler ve Malililer sonsuza dek kardeştirler. Allah sizden razı olsun! Şehitleriniz bundan sonra bize emanetinizdir.’ şeklinde sloganlar attılar.

Türk Milleti insanlığın sigortasıdır

Yapılan bu kutsal hizmet ile bir kez daha görüldü ki; Türk Milleti insanlığın sigortası ve Yüce Rabbimizin şefkat tezahürünün yeryüzündeki önemli bir unsuru. İnşallah Türk’ün Turan idealiyle yeryüzü bayram yerine dönecek. O günlerin özlemiyle yarınlardan daha umutlu olmaya mecburuz. İnanacağız, çok çalışacağız ve başaracağız…”


Törende okunan o şiir:

ŞEHİTLER KUYUSU

Şehitler kuyusu, kuyunun adı
Ezel’in takdiri bu suyun tadı
Hakkın rızasıdır Türk’ün muradı
İçin temiz sudan, için kardeşim…

Teknik Öğretmenler buna vesile
Lezzet kat lezzete besmele ile
Emek boşa gitmez suya-sebile
Rahmeti Rahman’dan için kardeşim…

Kardeşliğe köprü bu küçük eser
Ummandır damlası, yangını keser
Yüce Rabbin vaadi Cennette Kevser
Uzanarak candan için kardeşim…

Su ile ferahlar için kardeşim
Umarak şifayı, için kardeşim…

Dr. Abdulkadir GÜLLÜ