Doğu ve batı edebiyatını harmanlayan yazar, “Ahlâksızlar ülkesinde, ahlâklı olmaya çalışanların” hikâyesini, birbirinden ilginç karakterlerin çarpıcı diyalogları ile edebiyat severlerle buluşturuyor.“ŞEY” 

“Bugünün yangınları çocukluğun kıvılcımıdır” diyen yazar Şafak okura, toplumsal ve bireysel olaylara derinden bakmasını sağlıyor ve çocuklukta yaşanan travmaların yetişkinlikte nasıl su yüzüne çıktığını tüm çıplaklığıyla anlatıyor. Hissedilen duyguları, yıkımları ve her şeye rağmen umudu; “Şey” kelimesiyle ifade eden Mehtap Şafak, roman karakterleri üzerinden toplumun olay ve olgulara bakışını değerlendiriyor. Şafak, “çocuklara bırakılacak en eşsiz miras, sevgi ve güven” derken; duyguların ‘aile mirası’ olduğuna da dikkat çekiyor.

 

“Ahlaksızlığa sürüklenen mi sürükleyen mi asıl ahlaksız” dedirtiyor!

 

Çocukluk döneminden itibaren çarpık iletişim problemleri ve bilinçsiz davranışlarla şekillenen insanlığa vurgu yaparak sağlıklıymış gibi görünen ilişkilerin sorgulandığı romanda; kulağımızın duyduğu, gözümüzün gördüğü her olayın karakterimize nasıl etki ettiğini gizemli, alaylı, hüzünlü ve ustaca bir üslupla anlatıyor yazar. Şey, yeni yüzyılın maskelerini, keyifli cümlelerle izlemek ve kimi zaman da şaşkınlığa kapılarak durup düşünmek için, önce konaklanan sonra yeni bir yolculuğa çıkılan etkileyici bir deneyim sunuyor.

 

Mehtap Şafak’ın son romanı kitabevlerinde, dr.com.tr, kitapyurdu.com ve tüm online kitap adreslerinde!

MEHTAP ŞAFAK  HAKKINDA

Çayıralan’da doğup Frankfurt, Kayseri ve Ankara’da büyüyen Mehtap ŞAFAK, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Halkla İlişkiler eğitimlerini aldı. Henüz okul döneminde çalışmaya başlayan ŞAFAK, RTÜK’ten sonra çeşitli kuruluşlarda üst düzey yöneticilikler yaptı. Milliyet Gazetesi’nde ve çeşitli dergilerde köşe yazarlığı yaptı. 2012’de ilk romanı “Öpücük Kıvamında” yı çıkarttı. 2013 yılında da Osmanlı – Rus savaşını (93 Harbi) anlatan “Muhacir” adlı romanını okurlarıyla buluşturdu. “Adolf Hitler & Eva Braun” ilişkisini şiddet gören kadınlar yararına öyküleştiren Şafak, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde halen gönüllü çalışmalarını sürdürmekte. Ankara’da yaşayan ŞAFAK, Aile - Evlilik / İlişki Danışmanlığı ve Oyun Terapi Danışmanlığı (MEB Onaylı) sertifika eğitimleri aldı. 2020’de son romanı ŞEY’i okurlarıyla buluşturan Mehtap ŞAFAK, şu anda yeni proje üzerine çalışmasını sürdürmektedir.