Murat Alan’ın, sağlık çalışanları için “Rüşvetimi ver çalışayım, görev yaparım ama şunu verin” şeklinde ifade ettiği sözlerin çok çirkin iddialar olduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip bir gazeteci sıfatıyla televizyona çıkıp milyonların önünde sağlık çalışanlarını inciten, hakaret vari sözlerin kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak, sağlık çalışanlarının adeta rüşvet karşılığında görev yapıyorlarmış gibi toplumda yanlış algı oluşturacak şekilde ifade edilmesini şiddetle kınadıklarını belirten Taşkın şöyle konuştu:

“Sağlık teşkilatlarında çalışanlar hem barışta hem savaşta hem de deprem, sel baskını vb. olağanüstü durumlarda milletin yanında olan, kendi hayatlarını düşünmeden özveriyle canları pahasına her şeylerini ortaya koyan bu milletin öz evlatlarıdır. Görevlerini yaparken şiddete, ölüme, siyasilerin, sendikaların ve bürokrasinin baskısına maruz kalıp yalnızlaştırılan, ötekileştirilen, moral ve motivasyonu bozulup tükenmişlik sentromu içinde görev yapan, buna rağmen ‘isteklerim ve beklentilerim karşılanmadı’ düşüncesiyle görevini aksatmak gibi bir düşünceye kapılmadan hastalık riskleriyle karşı karşıya kalmasına ve hastalığa yakalanarak ölmesine rağmen gece gündüz çalışan birer kahramanlardır.

Covıd-19 salgınıyla kahramanca mücadele ederek halkın sağlığının korunmasında görev yapmış olan sağlıkçılar, Murat Alan gibi bir gazetecinin skandal sözlerini hak etmiyorlar. Bu gazetecinin ağzından çıkan sözler sağlık camiasını incitmiş ve üzmüştür. Murat Alan, sağlık çalışanlarının hayatları pahasına ortaya koyduğu özverili mücadeleye leke sürmüş, aklın ve mantığın kabul etmeyeceği bu çirkin sözleriyle tüm mücadeleyi karalamıştır!

Murat Alan’a sormak lazım; kahraman sağlık çalışanlarının haklarını savunacak tek bir yazı yazdın mı? Söz verildiği halde unutulan 3600 ek göstergenin verilmesini, sağlık çalışanlarına yönelik mobbing ve şiddetin önlenmesini, ek ödemenin emekliliğe yansıtılmasını, uzun mesainin sağlık çalışanlarını yıprattığını, nöbet ücretlerinin günün ekonomik koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini yazdın mı? Sağlık çalışanlarını ‘rüşvetçi’ ilan eden zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına atılan çamurun sahibine ait olduğunu da özellikle belirtmek istiyoruz. Murat Alan bilmelidir ki sağlık çalışanları emek ve alın terinin karşılığını istiyor. Hak istemek ne zaman rüşvet oldu? Dünyanın neresinde hak istemek rüşvetle ölçülür oldu? Haklarını ve adil bir uygulama istemek ne zamandır rüşvet oldu? Sorunlarına çözüm istemek ne zamandır rüşvetle ölçülür oldu? Allah, Murat Alan gibilerine akıl, fikir ve vicdan versin!'' şeklinde konuştu.