Hatice ULUER HÖKELEKLİ/Ankara 

 

 

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ballıpınar Mahallesi kadınları, Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Bursa'da, Nilüfer Belediyesi'nin destekleriyle kurulan kadın dernekleri, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki kadınlara örnek oluyor. Son olarak Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ballıpınar Mahallesi'nden 20 kadın, dernek faaliyetlerini yerinde görmek için Nilüfer'in turizm açısından önemli bölgelerinden olan Misi Mahallesi'ndeki Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık ve Erdek İlçe Tarım Müdürü Dilek Işıktar'ın da bulunduğu heyeti, Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nagihan Dülger ve dernek üyesi kadınlar karşıladı.

Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleşen ziyarette Başkan Dülger, dernekleşme süreci ile ilgili bilgiler aktardı. Dülger, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in desteğiyle dernek kurarak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Dülger, Nilüfer’de kurulan kadın derneklerinin hem kadın istihdamını artırdığını hem de kadınların sosyal hayatında içinde yer almalarını sağladığını vurguladı.

Nilüfer'de toplam 31 kadın derneği bulunduğunu belirten Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dülger, Nilüfer Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, festivaller, açılış organizasyonları ve yardım kermeslerinde kadın derneklerinin yer aldığını söyledi. Derneklerin üretimlerini sağlıklı koşullarda yapabilmesi ve halkın sağlıklı gıda tüketebilmesi için Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli eğitimlere katıldıklarını ifade eden Dülger, sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldıklarının altını çizdi.  

Başkan Nagihan Dülger, Misi’de dernekleşme çalışmaları sırasında Nilüfer Kaymakamı olan ve şimdi de ErdekKaymakamı olarak görev yapan Ekrem Çalık'a da kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.

Erdek Kaymakamı'nın eşi Zeynep Çalık da, Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nagihan Dülger ve dernek yönetimi ile dernekleşme konusunda  kadınlara destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti.