Hatice ULUER HÖKELEKLİ/Ankara 

 

 

-“ÇOCUKLAR EĞİTİMLERİNİ GÜVENLİ VE SAĞLIKLI ŞEKİLDE ALMALI”

-“EN BÜYÜK SORUMLULUK AİLELER VE ÖĞRETMENLERİN”

-“ÇOCUĞU ÇEVREDEKİ TEHLİKELERE KARŞI BİLİNÇLENDİRMEK ŞART”

ANKARA- Okulların açılmasına az zaman kala okul çevrelerindeki tehditlere karşı uyarılarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çocuklarımızı okul çevrelerindeki seyyar satıcılar, uyuşturucu satıcıları ve hijyenik olmayan gıda satıcılarına karşı dikkatli olunmalı. Veliler, öğretmenler ve güvenlik güçlerimiz çocukların sağlığı tehlikeye atacak her türlü tehlikeye karşı tedbirleri almalı” dedi.

-“OKUL ÇEVRELERİNDEKİ TEHLİKELERE KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”

Çocukların okul çevrelerinde karşılaşabilecekleri birçok tehlike olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geleceğimizin esnafı, mimarı, ressamı, doktoru, terzisi olacak çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemli. Bu eğitimi ise güvenli şekilde sürdürmeleri şart. Okul çevrelerinde ise onları bekleyen birçok tehlike var. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, güvenlik güçlerimiz yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tüm tedbirleri almış olmalı. Eğitim öğretim süresince de bu tedbirler ivedilikle uygulanmalı. 17 milyonun üzerinde öğrencimiz, 70 bine yakın da okulumuz var. Bu okul çevrelerinde öğrencilerin sağlığını tehlikeye atacak gıda ürünleri satışı yapılıyor. Açıkta satılan yiyecekler havadaki mikropların kolayca o simidin poğaçanın üzerine yapışıyor. Bu da çok büyük tehlikelere yol açabilir. Velilerimiz kesinlikle öğrencileri o satıcılardan bir şey almaması konusunda uyarmalı” diye söyledi.

-“ÇOCUKLARI KORUMA SORUMLULUĞU EN ÇOK AİLE VE ÖĞRETMENLERİN”

Çocukların çevreye karşı bilinçlendirilmesinin onları tehlikelerden korumanın ilk adımı olduğunu vurgulayan Palandöken, “Çocukları tehlikelerden korumanın ilk yolu, okula başladıktan itibaren her zaman onları bilinçli yetiştirmektir. Bu görev de en çok okul çevreleri için ailelere, okul içerisinde ise öğretmenlere düşüyor. Bir çocuğun yetişkin olana kadarki hem karakteri hem tehlikelere karşı bilinçli olması bir birey kazanmak demektir. Bunun için aileler baskı kurmadan çocuklara okul çevrelerinde tanımadıkları insanlardan herhangi bir alışveriş yapmamaları gerektiğini anlatmalı. Uyuşturucu, alkol, sigara gibi küçük yaşta uzak durulması gereken en önemli şeylerin ne olduğunu bilmeli. Okulda ise bu görev öğretmenlere düşüyor. Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları korumak, eğitimlerini sağlıklı ve güvenli şekilde tamamlamalarını sağlamak aileler, öğretmenler, güvenlik güçlerimiz ve hepimizindir” şeklinde konuştu.