Toplantı sırasında, iki Dışişleri Bakanı Filistinlilere karşı İsrail şiddetini durdurmaya yardımcı olmak için uluslararası topluluğu harekete geçirmenin yollarını tartıştılar.  Şu yeniden teyit edildi ki, uluslararası topluluğun meseleyi ele almak, barışı yeniden tesis etmek ve adil bir çözüm bulmaya yardımcı olmak için gerekli adımların atılması bakımından ortak bir sorumluluğu bulunmaktadır.  

Dışişleri Bakanı Türk mevkidaşını, Pakistan Milli Meclisi tarafından oybirliğiyle uygulanan karar dahil olmak üzere, Pakistan’da Filistin halkını desteklemek için devam eden hissiyat hakkında bilgilendirdi. 

İki ülke arasındaki mükemmel ikili ilişkilerin keyfini çıkaran iki taraf, bu yıl Türkiye’de düzenlenecek olan Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyinin (HLSCC) 7. Oturumu için süregiden hazırlıkları tartıştılar.  

Dışişleri Bakanı Qureshi aynı zamanda Türkiye’nin Yasadışı Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir’e verdiği prensipli ve sağlam destek için şükranlarını yineledi.

Pakistan’ın barışçıl, güvenli ve istikrarlı bir Afganistan için ısrarlı ilgisinin altını çizen Dışişleri Bakanı Qureshi, Pakistan’ın Afgan barış sürecini kolaylaştırmak için harcadığı ısrarlı çabaların bir resmini çizdi.  Kendisi, Afgan sürecinin taraflarının bu fırsatı değerlendireceğini ve siyasi olarak dahil edici bir çözüm üretecekleri konusundaki ümidini ifade etti.  Dışişleri Bakanları ayrıca Afgan barış sürecine yeniden enerji kazandırmak için Türkiye’nin harcadığı benzersiz çabaları övdü.  

Dışişleri Bakanı, Filistin meselesi üzerine BM Genel Kurulundaki bir toplantıya katılmak için Türk Dışişleri Bakanı ile beraber New York’a gidecek.  

Bu iki Dışişleri Bakanı arasında 2021’deki dördüncü toplantıydı.  İki ülke arasındaki yüksek düzeyde ziyaretlerin sıklığı, ikili ilişkilerin güçlü olduğunu ve bir dizi mesele üzerindeki görüşlerin ortak olduğunu yansıtmaktadır.  

Pakistan'ın diplomatik çabalarının bir parçası olarak, Başbakan İmran Han ve Dışişleri Bakanı Qureshi bir dizi ülkeye eriştiler, bunlara Filistin, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Endonezya ve diğerleri dahildir.