Hatice ULUER HÖKELEKLİ/Ankara 

 

-“6 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNDE 107 KİŞİ ÖLDÜ, 676 KİŞİ YARALANDI”

-“TATİLCİLER DÖNÜŞ YOLUNDA KURALLARA HARFİYEN UYMALI”

-“DİREKSİYONA SİNİRLE DEĞİL, SEVGİYLE SARILIN”

-“DİREKSİYONDA İKEN CEP TELEFONUNU HAYATINIZDAN ÇIKARIN”

-“SIK SIK MOLA VERİN, AŞIRI HIZ YAPMAYIN VE KURALLARA UYUN”

 

ANKARA- Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 günün sonunda gece saat 24.00’e kadar yaşanan trafik kazalarında 107kişinin öldüğünü, 676 kişinin ise yaralandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçen yılki 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 122 kişi ölmüş, 482 kişi ise yaralanmıştı. Bu yıl ise Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 günün sonunda yaşanan trafik kazalarındaki ölü ve yaralı sayısı geçen yıla göre arttı. Sadece bayramın ilk 6 günündeki trafik kazalarında 107 kişi hayatını kaybederken 676 kişi yaralandı. Bayram tatilinin sonuna kadar bilançonun daha da artmaması için sürücülerimiz tatilin son günlerine denk gelen hafta sonunda evlerine dönerken çok dikkatli davranmalı” dedi.

 

-“TATİLİN SON GÜNÜ TRAFİK KAZASI YAŞANMA RİSKİ ARTIYOR”​

Kurban Bayramı tatilinin eve dönüşünde trafik kazası riskine karşı sürücülere daha dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı BendeviPalandöken, “Geçen yılki Kurban Bayramı tatilinde her gün ortalama 12 kişi trafik kazasından hayatını kaybederken bu yılki Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde ortalama 17-18 kişi trafik kazasından hayatını kaybetti. Tatilin bitmesine 3 gün kala, evlerine dönecek olan sürücülerimiz dönüş için son günü beklememeli. Çünkü tatilin son günü özellikle şehirlerarası yollarda araç sayısı ve trafik yoğunluğu arttığı için kaza yaşanma riski de artıyor. Bayram sevincimizin yarıda kalmaması ve trafik kazası bilançosunun daha da artmaması için dönüş yolunda aşırı hızdan kaçınılmalı. En önemlisi cep telefonunu seyir halinde hayatımızdan çıkarmalı, uykusuz ve yorgun direksiyona çıkmamalı ve sık sık mola verilmeli. Tatil sonrası eve dönerken trafik kurallarına harfiyen uymalı ve her zamankinden çok daha dikkatli olmalıyız. Sürücülerimiz her zaman söylediğimiz gibi direksiyona sinirle değil sevgiyle sarılmalı” şeklinde konuştu.

 

-“BAYRAM TRAFİĞİNDEKİ TEDBİRLER HER ZAMAN DEVAM ETMELİ”

Bayram tatilinde trafikte alınan tedbirlerin yurt genelinde istikrarlı olarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Dini bayramlar hafta sonları ile birleştirilerek uzatıldığında trafik kazaları ile buna bağlı olarak ölü ve yaralı sayısında artış yaşanıyor. Bayramlarda trafikteki araç sayısının 10 kat artması kazalara davetiye çıkarıyor. Böyle günlerde yaşanan trafik kazaları artık kader olmaktan çıkarılmalı. Trafikteki kaza riskini sıfıra indirmek için, bayram trafiğinde alınan tedbirler normal zamanda da istikrarlı bir şekilde devam ettirilmeli. En önemlisi sürücülerimiz trafikte sorun çıkarmadan görevlilere yardım etmeli ve kurallara harfiyen severek uymalılar. Uzun yola çıkan vatandaşlarımız dinlenmeyi ve mola vermeyi kesinlikle ihmal etmemeli. Araç içinde ehliyet sahibi iki kişi dönüşümlü olarak direksiyon başına geçmeli” diye konuştu.