Şampiyona, Dönüş yolunda  Kızılcahamam Kargasekmez bölgesinde karşılanan Cavit Acar için daha sonra Kızılcahamam Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Belediye Başkanı Süleyman Acar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyeleri ve misafirler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Süleyman Acar, Bugün burda bizleri başarısıyla gururlandıran, mutlu eden Cavit Acar kardeşimizi karşılamak için toplandık.

Güreşde, Yıldızlar Dünya Üçüncülüğü ve Gençler Balkan Şampiyonluğunun ardından U-23 Avrupa Güreş Şampiyonasına uğurladığımız Cavit orda da beklediğimiz gibi başarıya ulaştı ve Avrupa üçüncülüğü ile memleketi Kızılcahamam’a döndü.

Zinde, aklen, bedenen sağlıklı, zeki nesiller yetiştirebilmemiz için spora önem vermek zorundayız. Çocukları, gençleri spora teşvik etmemiz lazım.

Spor birçok şeyi bir arada kazandırıyor.

Günümüzde dünyada, diğer toplumlarla rekabet etmenin en önemli yollarından biride spordur.

Biz belediye olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren bunun bilincindeyiz ve bu konuda imkânlarımızın ölçüsünde sporcularımıza maddi manevi destek olmak için çabalıyoruz.

Tabi ki sporcularımızın başarılarının yanında bizim desteklerimiz hiçbirşey. Onlar ülkemizin şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için gecesini gündüzüne katıyor, idmanlar yapıyor, stresler yaşıyor, özel yaşantısından  ödün veriyor, gününü antrenmanlarla geçiriyorlar. Sporcunun hem ailesi hem de antrenörleride onlarla bu sürecin her aşamasını yaşıyorlar.

Bu zorlu süreçlerin ardından gelen başarılar ise sporcularımız adına hem yeni başarıların motivasyon kaynağı oluyor hem de onları örnek alacak çocuklarımızın gençlerimizin yetişmesi için farkındalık yaratıyor.

Bu düşüncelerle, belediyemiz güreş takımı altyapısından yetişen ve şu an askispor kulübünde spor hayatına devam eden Cavit Acar kardeşimizi bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Memleketin Kızılcahamam’a hoşgeldin Cavit dedi.

Ardından Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Cavit Acar'ı, ailesini ve hocalarını tebrik etti. "Kızılcahamam'ın evladı Cavit Acar yurt dışında verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum" diyen Yıldız, amatör spor kulüplerine verilen destekten bahsederek Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a teşekkür etti. Tören, Cavit Acar’a hediye takdimi yapılarak hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.