Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD)’nin, M.Nezih Allıoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yüzyüze faaliyetlerine hız kazandırdı. Merkezi idare ve yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalarına yeniden başlayan Başkentli genç girişimciler, bu kapsamda OSTİM Başkanı Orhan Aydın ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Allıoğlu ziyarette, GGYD’nin hemen her sektörde faaliyet gösteren 550’den fazla üyesiyle, ticaretten sosyal yaşama kadar geniş bir alanda aktif rol oynadığını söyledi.

 

‘Güçlü Ankara’, ‘Güçlü Türkiye’

Ticaret hayatının temsilcileri olarak, ‘güçlü Ankara’, ‘güçlü Türkiye’ hedefine ulaşmak için sanayicilerle omuz omuza çalıştıklarını vurgulayan Başkan Allıoğlu, bu anlamda OSTİM’i de çok önemsediklerinin altını çizdi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin, ülkemizin gururu olduğunu, milli ve yerli üretimde tüm illere liderlik, rol modellik yaptığını da söyleyen Başkan Nezih Allıoğlu, “Milli ve yerli üretimin ne denli önemli olduğunu pandemi döneminde bir kez daha anladık. Sınırların kapandığı, üretimin aksadığı, dış ticaretin durma noktasına geldiği, tedarik zincirinde kopmaların yaşandığı bu süreci, yerli üretimimizin büyük katkısıyla en az hasarla atlatıyoruz. İşadamları, girişimciler, esnaflar olarak biz de yerli ve milli üretimi destekliyor, bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

7 Sektörde Kümelenme Oluştu

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da heyete bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Aydın, “OSTİM’de son yıllarda Kümelenmeler, Ostim Teknopark A.Ş. ve Ostim Teknik Üniversitesi gibi güzel yapı ve kurumlar oluştu. 7 sektörde faaliyet gösteren kümelenmelerimiz Ankara’nın en güçlü sivil toplum kuruluşu yapısına sahip. Milli ve yerli üretimi evet çok önemsiyoruz. Savunma sanayii dâhil pek çok alanda, eskiden dövizle bile satın alamadığımız ürünler, bugün OSTİM'de yapılıyor” dedi. Ziyaretin sonunda GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu, OSTİM Başkanı Orhan Aydın’a plaket takdim etti.