Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya’nın farklı noktalarında devam eden üstyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Başkan Savaş, Antakya İnönü Caddesi’nin altyapısı tamamlanır tamamlanmaz caddeye beton asfalt serileceğini ve caddenin çok güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Antakya Şükrü Balcı Caddesi’nin asfaltlandığını da ifade eden Savaş, “Bu iki caddemizin olduğu bölgede içme suyu şebekesinde sorun vardı. Sorun giderildikten sonra asfaltlamaya geçtik. Antakya, Defne ve Samandağ’da yapmış olduğumuz içme suyu şebekelerinin tahribatlarını yeni asfaltla gidereceğiz” dedi.

Savaş, hijyenin ve asbestli borulardan su içmemenin çok önemli olduğunu vurguladı. Eski borularda kurşun, bakır ve demir gibi ağır metaller olduğunu da söyleyen Savaş, “Bu ağır metaller vücudumuzda birçok komplikasyona sebep olabiliyordu. Altyapı ve içme suyu şebekesini bitirdiğimiz yerleri asfaltlamaya devam edeceğiz. Hatay’da altyapıyı bitirmeye gayret edeceğiz” dedi.

“SIKINTILARI BİZİMLE BİRLİKTE GÖĞÜSLEYEN HEMŞEHRİLERİME CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Savaş konuşmasının sonunda, “Kentin altyapı sorununu çözmeye çalışırken destek veren, sıkıntıları bizimle birlikte göğüsleyen hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Her şey Hatay halkı için. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için” ifadelerini kullandı.