Ankara Ticaret Odası, Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) koordinasyonuyla, üyelerine “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” verdi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen seminerin açılış konuşması Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay tarafından yapıldı. Türkiye’nin dünyanın 190’ı aşkın ülkesine mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini belirten Aktay, “Türk ürünleri kaliteleri, şirketleri de başarılı faaliyetleri ile dünyada tanınıyor” dedi. Ankara Ticaret Odası olarak, ülkelerarası ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte özel sektörler arasında yeni bağlar kurulmasına yönelik çalışmalar yürüttükleri bilgisini veren Aktay, “Üretimde katma değerin yükseltilmesine önem veriyoruz. Rekabet gücümüzü artırarak, ihracatımızı daha yüksek seviyelere taşımak için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Pandeminin ticaretin birçok alanını etkilediğini kaydeden Aktay, ihracat yapanların bu süreçte mevcut pazarları korumak ve yenilerine ulaşmaya yönelik girişimde bulunması gerektiğini söyledi. Aktay, pandemi sürecinin yeni iş yapış modelleri öğretme açısından faydaları olduğunu da kaydederek, “Pandemi süreci ticari hayatı etkisi altına alsa da teknolojinin getirdiği imkânları keşfetmemize ve teknolojik yeniliklere öncülük etmemize katkı sağladı” dedi.

 -ATO ÜYELERİ İHRACAT DESTEKLERİNİ ÖĞRENDİ-

 Ticaret Bakanlığı’nın ilgili uzmanları tarafından gerçekleştirilen “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” 23 Şubat Salı günü başladı ve iki gün devam etti. Seminerin ilk gününde ATO üyelerine, İhracatta Uygulanan Destek Programları, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Kolay İhracat Platformu, İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları konularında bilgiler verildi. Seminerin ikinci gününde ise Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları, Türk EXİMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları ile E-Ticaret / E-İhracat Uygulamaları konularında sunum yapıldı.