Hatice ULUER HÖKELEKLİ/Ankara 

 

 

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 15. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Anadolu ile Türk dünyasının kültür ve sanatlarına ayna tutmaya devam ediyor. Pazar gecesi sona erecek festivalin 5. gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sivas ve Niğde geceleri yaşandı.

KIBRIS KÜLTÜRÜ ETİMESGUT’TA
KKTC Büyükelçiliği ve Kıbrıs Türk Derneği programında,önce ritim gösterisi sunuldu. Yöresel kıyafetler giyen gençlerin gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra Kıbrıs halk dansları gösterisi düzenlendi. Yavru vatan Kıbrıs düğünlerinden kesitler sunan gösteri ilgiyle izlendi.  Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e festival için teşekkür etti.

SİVAS TÜRKÜLERİ YANKILANDI
Sivas gecesinde, yöresel halk oyunları ekibi sahnede Sivas halayı çekti. Geleneksel kıyafetleriyle kültürlerini sergileyen Sivaslılar’a, başkentiler alkışlarla destek verdi. Sivaslı yerel sanatçı Ayaz Aydın, Sivas türkülerini seslendirdi. Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Başkan Demirel’e el yapımı tarihi kemik tarak, tarihi bakraç ve tespihtakımı ile yöresel lezzetlerden takdim etti.

NİĞDE GECESİNE YOĞUN KATILIM
Niğde gecesi programı, cümbüş ekibinin konseriyle başladı. Cümbüş ekibi Niğde yöresine ait türküler okudu. Niğdeliyöresel sanatçı Ömer Yavuz, konseriyle başkentlilere müzik ziyafeti sundu. Sanatçının Naciye türküsüne Niğdeliler sahnede, vatandaşlar yerlerinde eşlik ettiler. Niğde İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Kalkan, Başkan Demirel’e yöresel ürünler sepeti ve el dokuması kök boya halı hediye etti. Sahnede ayrıca, Niğde’ninyöresel lezzetlerinden Kuzu Söğürmesi tanıtıldı ve katılımcılara ikram edildi. Niğde programına MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, vakıf ve dernek başkanları da katıldılar.

SERTAP ERENER’E BÜYÜK İLGİ
5. günün finalinde, ünlü müzisyen Sertap Erener konser verdi. Her yaştan Erener hayranları, 100 bin kişilik festival alanınıdoldurdu. Sesi, yorumu ve sahne performansıyla izleyenleri hayran bırakan Erener, sevilen şarkılarını başkentiler için söyledi. Meydanı dolduran onbinlerce izleyici, adeta büyük bir koro oluşturarak sanatçının şarkılarına eşlik etti. Etimesgut Belediye Başkanı Demirel ve eşi İlknur Demirel, sanatçıya plaket ve çiçekle teşekkür ettiler.