Programda konuşma yapan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar; “Yeşilin her yönümüzü kuşattığı, milli parkıyla, tabiat parkları ile doğa harikası bir ilçede yaşıyoruz. Her yıl milyonlarca vatandaşımız güzel ilçemizin doğasında nefes almak, bu güzellikleri görmek için ilçemize akın ediyorlar. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için var olanı titizlikle korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak hepimizin ortak görevidir.  Biliyoruz ki artık iklimler değişiyor ve tüm dünya küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmıştır. İklim değişikliği ile mücadelenin ana yolu, atık yönetimi, iklim dostu teknoloji, enerji kaynaklarının doğru kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi, ağaçlandırma, planlı şehirleşme gibi çalışmalardan geçmektedir. ‘’ dedi.

Konuşmasına Belediyenin bu alandaki çalışmaları ile devam eden Başkan Acar , ‘’Kızılcahamam Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri İlçemizde hayata geçirdiğimiz her proje ve attığımız her adımda çevreyi en ön planda tutuyoruz. Çevreyi ve ekolojik dengeyi korumak tüm proje ve yatırımlarımızın olmazsa olmazıdır. Bu hususta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Türkiye’nin ilk sıfır atık ilçesi seçilmenin onuru ile, temiz çevre, daha yaşanabilir bir ilçe ve doğamızı korumak için halkımızla el ele vererek sıfır atık projemizi gerçekleştiriyoruz.  Kızılcahamam Belediyesi olarak bugüne kadar uyguladığımız geri dönüşüm amaçlı projelerle çok büyük kazanımlar elde ettik. Bu kapsamda ülke ekonomimizin;  3850 adet ağaç kesilmesinden , 475 litre petrol , 85 ton hammadde, 52750 kg sera gazı 6185 metre küp su ve 1.882.105 kWh enerji kullanımından tasarruf etmesini sağladık.

Sıfır atık projemizin yanı sıra geçtiğimiz ay devreye aldığımız Güneş Enerji Santralimiz ile fosil yakıtlara ihtiyaç kalmadan elektrik üretiyoruz.  Santralimiz yılda yaklaşık 1 milyon ton karbondioksit gazının salınımını engelleyerek, 90 bine yakın ağacın kesilmesini önleyecek. Böylelikle gerekli enerjiyi, doğaya zarar vermeden elde etmiş olacağız. Henüz 2 hafta önce devreye almamıza rağmen, Güneş Enerji Santralimizin ürettiği elektrik 5249 ağacın kapladığı bir ormanı kurtarırken, 38173 kg karbondioksit gazının salınımını önlemiştir ’’ diyen Başkan Acar, sözlerini 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlayarak bitirdi.

Programın ardından Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler birlikte atık toplayarak Kızılcahamam Aşağı Çanlı Deresine gittiler. Doğa harikası bu alanda öğrenciler ile mangal organizasyonuna katılan Başkan Acar, en çok atık toplayan öğrencilere hediyeler verdi.