Çankaya Belediye Meclisi, vatandaşlardan gelen talep üzerine Or-An semtinde yer alan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezinin adını değiştirdi. Ankara'da birden fazla Nazım Hikmet Kültür Merkezi bulunması  nedeniyle yaşanan karışıklığa son vermek isteyen Çankaya Belediye Meclisi, oy birliği ile kültür merkezinin adının Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Merkezi olarak kararlaştırdı. 

Usta şair Nazım Hikmet'in adı ise Çankaya Belediyesinin Öveçler'de yapımına devam eden yeni Çankaya evine verildi.
Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal isimlerinin ülke tarihinde çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “İnsanların hayatlarına dokunacak yatırımlarımıza, ülkeye hizmet etmiş değerlerimizin adını vermekten büyük onur duyuyoruz. Kalemleriyle ülkemizin sosyal, siyasal, kültürel alanlarına yön vermiş iki usta edebiyatçıyı ilçemizde bulunan kültür merkezi ve Çankaya Evinde yaşatıyor olmanın gururunu taşıyoruz” diye konuştu.

11 FARKLI ATÖLYE, 300 KİŞİLİK ÇOK AMAÇLI SALON
Büyük yazar Yaşar Kemal’in adını taşıyan kültür ve sanat merkezinde; kaligrafi, karikatür, cam, illüstrasyon, modern minyatür gibi 11 farklı atölye çalışması ile Ankaralılara farklı bir sanat merkezi olarak hizmet veriyor. 7 katlı binanın içerisinde çok amaçlı salon ve 10 farklı bölüm bulunuyor. Çocuklara yönelik çalışmaların da yer aldığı Merkez’de drama, sanat tarihi, üretim süreçleri ve çocuk yogası atölyeleri de yer alıyor. Merkezde 400 kişilik konser salonu, alt ve üst fuayesi ile birlikte 2 özel kat yer alıyor.