Dünyanın en eski ve köklü programlarından biri olan ve 1987’den günümüze kadar 45 ülkede 4.5 milyar tüketiciye ulaşan “Yılın Seçilmiş Ürünü (YSÜ)” programının 2021 ödülleri, 25 Mart 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek online ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Saat 16:30’da başlayacak ve Youtube üzerinden canlı yayınlanacak ödül töreninde Türk tüketicilerinin oylarıyla ödül kazanan inovatif ürünler açıklanacak. Oyuncu Efe Tunçer’in sunacağı ödül törenini canlı izlemek isteyenler, töreni www.yilinurunu.com.tr web sitesi, Ortakalan.org web sitesi ve Yılın Ürünü Türkiye Instagram hesabı üzerinden online takip edebilecek.

4.012 tüketici ile görüşüldü

Bu yıl YSÜ Türkiye’de 6. kez düzenlenirken, geride kalan 5 yıl içinde gıda, içecek, kişisel bakım, anne ve bebek, temizlik, sağlık ve sigorta kategorilerinde toplam 52 inovatif ürün Türk tüketicilerinin oylarıyla ödüllendirildi. Yılın Seçilmiş Ürünü programının 2021 yılı kazananları, araştırma şirketi Nielsen’in Türkiye genelinde 4.012 tüketici ile görüşerek yaptığı anketler sonucunda belirlendi.

Çiğdem Micozkadıoğlu: “YSÜ, dünyanın en eski ve köklü programlarından biri”

Ödül töreni öncesinde bilgi sunan Yılın Ürünü Türkiye Kurucusu Çiğdem Micozkadıoğlu: “YSÜ programı, dünyanın en köklü ve prestijli programlarından biri. Tüketicilerin oylarıyla, inovatif ürünleri ödüllendiren program toplam 45 ülkede düzenleniyor. Bu yılki ödül törenimizde de, Nielsen’in Türk tüketicileriyle yaptığı anketler sonucunda kazanan yenilikçi ürünleri açıklayacağız. Değişimlerin daha da hızlandığı son bir yılda, inovasyon, markaların başarında daha da önemli bir rol oynamaya başladı. Değişen tüketici trendlerini okumak ve çeviklikle cevap vermek her zamankinden daha kritik durumda. YSÜ Programı, bu kritik dönemde de markaların yanında olarak, inovasyonların başarısına katkıda bulunmaya devam ediyor.” dedi.