Gülşah Karatoprak Kimdir? Sizi Tanıyabilir miyiz?

Aslen Erzurum doğumluyum. Lisans eğitimime İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladım. Gerek okulum, gerek hocalarım hem mesleki açıdan hem de manevi açıdan beni yetiştirdiler. Bir şeylere çok daha farklı bakmaya başladım, ufkumu açtılar diyebilirim. Hepsi benim için çok kıymetli. Daha sonrasında okulumu onur öğrencisi olarak derece ile bitirdim. Okulumu çok seviyordum ve ayrılamadım Yüksek Lisans eğitimime de İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında değerli hocalarımın desteğiyle devam ettirdim. Akademik olarak makalelerim bulunmaktadır. Tezimi Ceza Hukuku alanında yazdım. Aynı zamanda hali hazırda avukatlık mesleğimi gurur duyarak başkentimizde icra etmekteyim.

Avukat Adliye ilişkisinden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu soruya vereceğim cevap göreceli bir cevap olacak. Şu anda pandemi döneminde ben işim olmadıkça keyfi olarak adliyeye gitmiyorum. Bu hususta kendimin ve başkalarının hayatını riske atmamaya özen gösteriyorum.

Avukatlık mesleğinin avantajları dezavantajları size göre nelerdir?

Avukatlık mesleği maalesef her avukat için aynı özellikleri taşımıyor. Şuanda bulunduğu konum itibariyle de ne kadar itibarlı bir meslek grubu arasında olsa da vakıf üniversiteleriyle birlikte çok fazla hukuk mezunu var. Kalabalığın arasında kayıpta olabilirsiniz. Ya da kendinizi duruşunuzla, bilginizle, ağırlığınızla, dürüstlüğünüzle öne çıkabilirsiniz. Hukuk okumak farklı herkes okur ancak mesleğin ağırlığını ciddiyetini algılamak çok farklı şeyler. Avantaj olarak söyleyeceğim husus şu olur kazanç bakımından baktığınızda yüksek kazançlar elde etme ihtimaliniz var. Kazandıkça yardıma muhtaç insanlara yardım edersiniz. Prestij sahibi olursunuz. Çalışma bakımından esnek, ortam bakımından size ait bir alanınız olur eğer sabah 09.00-Akşam 19.00 mesaisi yapacak biri değilseniz avukatlık mesleği bu konuda o kişi için avantaj. Onun dışında dezavantaj olarak da bir şey söyleyemeyeceğim açıkçası. Yoğun bir tempo var ancak ben bu tempoyu seviyorum ve şikâyetçi değilim çalışmayı seven bir insanım. Yoğun tempoyu sevmeyenler için bu dezavantaj olabilir.

Hukuk fakültesin de okuyan öğrencilere meslekle ilgili ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

Hukuk fakültesinde okuyan bir öğrenci ben avukat mı olmalıyım? Akademisyen mi olmalıyım? Yoksa hâkim savcı mı olmalıyım? Diye kafasında sürekli düşünür. Bu durum özellikle son sınıflarda yaşanır. Ancak çok fazla düşünmemek gerekir. Bu düşünceler önemsizdir. Çünkü gerçekten hukuk alanını seviyorsanız her işi yaparsınız. Ben şuanda avukatım ancak bir hâkim, bir savcı, bir akademisyen de olmak isterim. Çünkü benim gözümde bu meslek meselesi değil. Bu okuduğun bölümü sevmekten geçer. Ben her alanda devletime, hukuka, bilime hizmet etmek isterim ister avukat pozisyonu ister savcı hatta ister milletvekili pozisyonu olsun bu benim için hiç önemli değil. Önemli olan alanını sevmektir. Her şey doğru bir şekilde vicdani kanaatine göre hareket etmekten geçer.