Bodrum’un yıldızı her geçen gün parlıyor. Türk firmalarının yanı sıra dünyaca ünlü oteller, lüks konut projeleri, restoranlar ve giyim markaları Bodrum’da yer bulabilmek için rekabet halinde. Dünya zenginlerinin uğrak noktası olan Bodrum’da artık ücretler de Euro cinsinden belirleniyor. 

Öte yandan Kurban Bayramı’yla birlikte sezonun en kalabalık günlerini yaşamaya hazırlanan ilçede turizmciler, ‘Rezervasyon yaptırmadan Bodrum’a gelmeyin, yoksa sokakta kalırsınız’ uyarısında bulundu.

Fiyatlar katlandı

Bodrum’a artan ilgi hakkında bilgi veren Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, “Bodrum’a uzun yıllardır ciddi bir ilgi vardı. Pandemiyle bu zirve yaptı. Şu an ise dünyanın gözü Bodrum’da. Dünyaca ünlü otel zincirler, restoranlar, giyim markaları küçük de olsa Bodrum’da yer almak için kıyasıya rekabet ediyorlar. Çünkü dünya zenginleri artık her yıl Bodrum’a geliyor. Bununla birlikte Bodrum’da artık birçok otel ve plaj fiyatlarını Euro cinsinden belirlenmeye başlandı. Turistik ilçede ortalama oda ücretleri 150 Euro’dan başlıyor 1000 Euro'ya kadar değişiklik gösteriyor. Lüks plajlara giriş ise 500 Euro’yu buluyor. Loca kiralamak isterseniz de 10 bin Euro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor” dedi.

En kalabalık günler

Bayramda Bodrum’un en kalabalık günlerini yaşayacağını aktaran Bezci, “Bodrum zaten 2 aydır kalabalıktı. Bu yoğunluk bayramda zirve yapacak. Şimdiden oteller yüzde 90 yoğunluğa ulaştı. Bayramla birlikte yüzde 100’e ulaşacak. Plajlar, oteller kadar tekne turizmiyle deniz de dolacak” diye konuştu.

 Yatırımcıları çekiyor

Bodrum’da hayata geçirdikleri projelerine yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Bezci, şunları söyledi: “The BO Viera ile Bodrum’un en büyük inşaat, çevre, plan ve peyzaj revizyonunu hayata geçirdik. Toplam 150 dönüm arazi üzerinde tamamı deniz ve gün batımı manzaralı 315 villa ve rezidanstan oluşan, Hilton grubunun üst segment, soft branded markası CURIO’nun 85 odalı otelinin yer aldığı, arazinin doğal eğimlerini çok başarılı biçimde kullanan, mimarinin peyzajın içerisinde eridiği The BO Viera tamamlandığında Bodrum’un doğasına saygılı en önemli projesi olacak. Bu projemize İngilizler, Ruslar başta olmak üzere dünyanın her yerinden büyük ilgi gösteriliyor.”