TED Ankara Koleji Mezunlar Korosu yaptığı yazılı açıklamada; "Ekim 2014'de Hakan İnandık'ın öncülüğü ve Duygu İnandık'ın şefliğinde; notalarla en son lise yıllarında haşır neşir olmuş ama şarkı söylemek de içinde ukde kalmış bir avuç kolej mezununun hevesi ile TED Ankara Koleji Mezunlar Derneği bünyesinde kuruldu. İlk öğrendikleri çoksesli parça olan Rus halk şarkısı "Korobshka" nedeniyle kendilerini "KORO-BUŞKALAR" olarak adlandıran koristlerimizin sayısı bugün 40 kişiyi buldu".  

 Birlikteyken lise yıllarındaki gençlik enerjisini ve neşesini yakalayan, bu neşesini dinleyicisine aktarmayı başaran koromuz, 8 yıl boyunca birçok konser ve festivalde polifonik korolar arasında sesini duyurdu.

Çok farklı alanlarda kariyer sahibi olup yaşları 40’ı aştıktan sonra koro müziğiyle tanışan, dahası hiçbir müzik eğitimi almadan ve herhangi bir ses sınavına tabi tutulmaksızın koromuza katılmış olan koristlerimiz ile Türkiye’de 4 ses şarkı söylemeyi başarabilen tek polifonik koro olduğumuzu düşünüyoruz ve bu başarımızla gurur duyuyoruz.  TED Ankara Koleji’nde aldığımız eğitimin bizlere aşıladığı, sorumluluk bilinci, beraberlik ve azmin bu başarıda katkısı büyük.  

Bir diğer gurur kaynağımız da sosyal sorumluluk bilincimiz. Bu güne kadar tüm konserlerimizi Türk Eğitim Derneği burs fonu yararına düzenleyip pek çok çocuğumuzun eğitimine katkı verdik.


2020 yılında ise “Şiddetle Mücadele Eden Kadın Kuruluşları” yararına verdiğimiz konser ile bu konuya dikkat çekmeyi de bir sosyal sorumluluk olarak üstlendik.

Bu yıl aynı misyon ile gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz konserimizi, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu defa deprem mağduru kadınlarımıza el uzatabilmek amacıyla gerçekleştireceğiz.

11 Mart 2023 günü saat 20.00’de Musa Göçmen Konser Salonu'nda vereceğimiz konserimizin tüm geliri  depremde zarar gören kadınlarımıza  bağışlanacak olup, Şarkılarımıza eşlik etmek ve bu zor günlerde kadınlarımıza umut olmak için sizleri konserimize davet ediyor, katkılarınızı bekliyoruz