AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER


İşte, açık liselere geçişteki yeni süreç...Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, açık liselerle ilgili yeni karar açıklandı. Bu karar doğrultusunda, açık liselere geçiş şartları da değişti.

Bakanlık tarafından getirilen yeni düzenleme ile ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş de zorlaştı. Yönetmelikle milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamında yer alan öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlık tarafından mazereti uygun sayılanlarla yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybetmiş olan öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçiş yapılamayacak.


DEVAMSIZLIKTA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Bu doğrultuda, peş peşe 2 gün özürsüz devamsızlığı bulunan öğrencilerin durumu posta, e-posta ya da diğer iletişim araçları ile velisine bildirilecek, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilerek, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi talep edilecek.

Özürsüz devamsızlığı 10 günü, toplamda 30 günü geçen öğrenciler, ders puanları ne kadar iyi de olsa başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Birinci dereceden yakınını kaybeden öğrencilerin özürsüz devamsızlık hakkı olan 10 günü geçmeme şartıyla toplam devamsızlık hakkı 40 gün olacak