Büyük ikramiyenin  200 milyon TL olarak belirlendiği Milli Piyango'nun 31 Aralık 2022 özel çekiliş biletlerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve geçen yıla göre daha fazla satılacağına inandıklarını vurgulayan Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, "Satışlar şimdilik iyi gidiyor. Vatandaşlarımız, bilet alım işini son güne bırakmasın, ayrıca; önceliği, bu işi meslek olarak yapan ve yılın 12 ayı  emek veren bayilerimize versinler, piyango biletlerini Milli Piyango İdaresi Bayilik Ruhsatı yaka kartı olan, odaya kayıtlı seyyar, sabit güvenilir bayilerimizden alsınlar." dedi.

TAMAMI DAĞITIM GARANTİLİ BÜYÜK İKRAMİYE 200 MİLYON TL

Milli Piyango'nun 31 Aralık özel çekilişinde toplam dağıtılacak ikramiyenin 1.4 milyar TL olduğunu belirten Oda Başkanı Poyraz, "Milli Piyango yılbaşı çekilişinde  tamamı dağıtım garantili  200 milyon TL olan büyük ikramiyenin yanında,  2 adet 20 milyon TL, 10 adet 2 milyon TL, 20 adet 1 milyon TL, 30 adet de 500 bin TL'lik ikramiye dağıtılacak. Toplam dağıtılacak ikramiye tutarı 1 Milyar 400 Milyon TL olacak. 31 Aralık 2022 gecesi büyük ikramiyenin tamamı 200 Milyon TL, dağıtım  garantili olarak sahibini bulacak. Bu yıl ilk kez büyük ikramiye garantili olarak dağıtılmış olacak. Geçmiş yıllarda satılmamış biletin payı devlete kalıyordu. Bu yıla özel olarak belirlenen kural dahilinde bilet payına bakılmaksızın, büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Diyelim ki; büyük ikramiye, satılan tek çeyrek bilete çıktı, diğer 3 çeyrek bilet satılmadı. Toplam tutarın tamamını bu satılan tek çeyrek bilet sahibi alacak. Aynı şekilde, büyük ikramiye yarım bilete isabet etmişse, biletlerden biri satılmış ise 200 milyon TL'nin tamamını bu tek yarım bilet sahibi alacak." diye konuştu.

TAM BİLET 200 TL

Poyraz, Milli Piyango yılbaşı çekilişi için satışa sunulan tam biletlerin  200 TL, yarım biletlerin 100 TL, çeyrek biletlerin ise 50 TL'den satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

İSTİKRAR VE DEVAMLILIK İÇİN DESTEK ŞART

 

Son birkaç yıla göre bu yıl piyango bileti satışlarında gözle görülür bir hareketliliğin olduğunu söyleyen Poyraz, şöyle devam etti: "Yılbaşı çekilişini çok  ayrı tutmak lazım. Geleneksel yılbaşı çekiliş heyecanının bozulmadan  devam etmesi çok önemli. Bu anlamda bu yıl geçen yıllara göre bir hareketlilik olduğunu gözlemliyoruz. Bu da esnafımız için olumlu bir durum. Satışlarda hareketliliği canlandırmak ve sabit-gezici piyango bayilerimizin  performanslarını arttırabilmek adına  Sisal Şans yönetimi ile görüşmeler yapıyoruz. Bizler devamlı sahada olduğumuz için  vatandaşın nabzını en iyi biz tutuyoruz. Sisal Şans yönetimi de bizim önerilerimizi dikkate alıyor, çözüm yolunu firma ile birlikte arıyoruz. Sonuçta biz de kazanıyoruz, firma da kazanıyor. Firmayı iş ortağımız olarak düşünüyoruz. Gezici ve sabit bayiler şirketin sahada görünen yüzü. Bayilerimizin memnuniyeti, morali, satışlara olumlu yönde yansıyor. Firma tarafından, çalışma koşullarını  yerine getiren sabit ve seyyar piyango satıcısı bayilerimize alış veriş çeki veriliyor, promosyon olarak kazı kazan ve bilet  veriliyor. Bu destek, olumlu tutumlar yaratmak adına çok yerinde bir uygulama.  Bu destekler sürekli çalışan bayilerimiz için itici bir güç. Sosyal proje kapsamında sürekli çalışan sabit ve gezici bayilere eşit oranda verilen destekler, istikrar ve devamlılığın  sağlanması adına çok önemli. Milli Piyangoya olan eski güveni ve de istikrarı yeniden sağlamak için gerekli çalışmalar yapılmalı. Ayrıca, 2010 yılına kadar TRT'den çekilişler canlı verilirken, kaldırıldı. Çekilişlerin tekrar Tv'den canlı yayınlanmasını istiyoruz."