AK PARTİLİ AYDIN'DAN HDP'YE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSI.
"HARFLER DEĞİL, ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

Geçtiğimiz günlerde yaptığı kongre ile ismini HEDEP olarak değiştiren Yeşil Sol Parti’ye tepki gösteren AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Av.Şerif Aydın, partide geriye gidişin devam edeceğini ve yenilgilerden ders alınmadığını ileri sürdü.
Aydın,"İsim değişti ama zihniyet yerinde duruyor " ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti 15 Ekim’de yaptığı Kongre ile partinin ismini Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirdi. Partinin eş başkanlıklarına da Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları getirildi. Parti Meclisinin de büyük değişime uğradığı Kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan önceki dönem Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av.Şerif Aydın “ Harflerin değil, zihinlerin değişmesi gerekiyordu. Ama yenilgilerden ders alınamadığı yapılan değişikliklerle bir kez daha görülmüş oldu. Bu değişiklikler partiyi daha da geriye götürecek ve yapılacak yerel seçimlerde bu çizginin seçmenleri tarafından daha büyük bir fatura kesilecektir.” dedi.

"PARTİNİN SEÇİLENLERİ DE TÜZÜĞÜ DE YANLIŞLARLA DOLU"

Göreve getirilen eş başkanlar ve yeni parti meclisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın “ Partinin başında Mardin’li sünni bir Arap olan Mithat Sancar vardı ve sözde değişim diye yerine Hatay’lı Nusayri bir Arap olan Tülay Hatimoğulları getirildi. Sünni Arap eş Başkandan Nusayri Arap eşbaşkana geçilmiş oldu. Bir başka açıdan; Türk Solunun temsilcisi Figen Yüksekdağ’dan Nusayri Arap Solunun temsilcisine evrilmiş oldular. Biraz daha farklı bir açıdan ise, HEP ile Leyla Zana ile başlayan siyasal hareket, Hatay’dan Nusayri bir Arap sosyaliste dönüşmüş oldu. Bunun yanında Kürtlerle hiçbir ilgisi olmayan bir sürü kişiyi yeni seçilen Parti Meclisine doldurdular. Mesela Partinin Dil ve Kültür Komisyonu Başkanlığına Kürtçe dahi bilmeyen tiyatrocu Kerem Fırtına’yı getirdiler. Bütün bunları da seçmenlerine yenilik diye değişiklik diye yutturmaya çalışıyorlar.” Dedi.

'CİNSEL YÖNELİM VE EKOLOJİ KÜRTLERDEN DAHA ÖNEMLİ"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)’in yeni oluşturulan parti tüzüğünü de eleştiren Av.Şerif Aydın, yine “Kürtler’in” dışlandığı bir parti tüzüğü oluşturulduğunu belirtti. Aydın “ Parti tüzüğü de skandal söylemlerle dolu. Mesela Partinin tüzüğünde “cinsel kimliği ve cinsel yönelim farklılıklarının eşitliğine dayalı bir toplumsal yaşamı savunma” hedefi belirlenmiş. “ekolojik ve kadın özgürlükçü başka bir dünyanın mümkün olduğu anlayışıyla hareket etmek” partinin ana yol haritası olarak planlanmış. “her tür cinsel yönelime dönük tepkilere karşı disiplin yaptırımları uygulamak” kayıt altına alınmış.
Bütün bunların yanında ise “Kürt” kelimesinin geçmediği bir parti tüzüğü. Ekolojinin, LGBT savunuculuğunun Kürtlerden daha önemli daha değerli olduğu bir Parti tüzüğü. Seçmeninin Yüzde 95’i Kürt olan bir partinin, Kürtler ile ilgili hiçbir hedefi yok, Programı yok, ötesi derdi yok derdi.
Bu bir dramdır. HEP siyasal çizgisinin, HEDEP ile geldiği noktanın, Üniversitelerde akademik çalışmalarda siyasal trajedi olarak incelenmesi gerekmektedir. Bu siyasal çizgiye oy verenlerin artık bu vebale ortak olmamaları ve oylarını bu kadar pervasızca ve arsızca başkalarına peşkeş çekenlere daha güçlü bir şekilde YETER demeleri gerekiyor. Bunlar açık açık Kürt oyları üzerinden saltanat devşirmekten başka hiçbir şey yapmıyor.” Dedi.

Aydın, Ak Parti’nin Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ortaya koyacağı; demokrasi ve Özgürlükler eksenindeki adımlarla, HDP/HEDEP siyasal çizgisini tamamen marjinalleştireceğini ve bu siyasal hareketi bir tabela partisine çevirmek için tarihi bir fırsata sahip olduğunu belirtti.