Alp Özler Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gece, Türkiye’nin uluslararası taşımacılık ve lojistik sektöründeki potansiyelini değerlendirdi. Türkiye’nin coğrafi konumu dolayısıyla önemli ve avantajlı bir geçiş noktası olduğunu söyleyen Gece, yapılacak planlama ve yatırımlarla Türkiye'nin bir lojistik üs haline gelebileceğini ifade etti.

Gelişen dünya düzeni ile birlikte lojistik ve taşımacılık sektörünün öneminin ortaya çıktığını söyleyen Dursun Gece, “Lojistik ve taşımacılık, dünyada 8 milyar insanı direkt olarak etkiliyor. Tüm sektörlere ciddi bir hizmet altyapısı sunuyor. Son dönemde yaşanan pandemi gibi küresel krizler sonrasında ne kadar önemli olduğu daha da iyi anlaşıldı” diye konuştu.

Türkiye’nin bu alanda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Gece,“Bulunduğumuz konum itibarıyla Avrupa ve Asya bağlantısı dışında Kuzey Afrika ve Orta Asya için geçiş ülkesiyiz. Avrupa genelinde de araç parkı sayısına baktığımız zaman Türkiye’deki araç sayısı Avrupa’da bulunan diğer ülkelerin hepsinden daha fazla. Üç tarafımızın denizlerle çevrili olması ve işlek limanlara sahip olmamız bizi öne çıkarıyor” dedi.

“Sadece makineye değil, insana da yatırım yapılmalı”

Lojistik ve uluslararası taşımacılıkta Türkiye’nin dünyada ve özellikle Avrupa’da bilinirliğinin yüksek olduğunu belirten Dursun Gece, şunları söyledi:

 

 “Ülkemiz, bu alana yapılacak yatırımlarla bir lojistik üssü haline gelebilir. Hem yurt içi hem yurt dışında, denizyolu ve havayolunda, her alanda profesyonel hizmet sağlayabilen önemli bir aktör konumundayız. Bununla birlikte insan faktörü de unutulmamalı. Özellikle eğitimli ve yetkin personel yetiştirmek çok önemli. Bizim bu konu ile ilgili “Şoför Akademisi” adında bir projemiz var. Bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmek için hazırlıklarımıza başladık. Gelişmek ve büyümek için sadece makineye değil, insana da yatırım yapılmalı.”